Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Veilig het water op: bezoek ‘Varen doe je Samen!’ op de HISWA te water

publicatie: 10-08-2017

Ook dit jaar is ‘Varen doe je Samen!’ aanwezig op de HISWA te water. Bezoek onze stand (locatie T22) tijdens de beurs van dinsdag 29 augustus tot en met zondag 3 september. Op de beurs en in de stand staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal. Lees hieronder welke activiteiten we dit jaar tijdens de beurs organiseren.

 

Stremming De Zijl bij Leiderdorp op zondag 13 augustus

publicatie: 08-08-2017

Vanwege de triatlon van Leiderdorp zal De Zijl op zondag 13 augustus tussen de Spanjaardsbrug en de Zijlbrug gestremd zijn. De afsluiting is nodig omdat er als onderdeel van de triatlon zwemmers in het water van De Zijl aanwezig zijn.

 

Varen door ankergebieden voor de kust

publicatie: 07-08-2017

Er leven nogal eens vragen over het doorvaren van ankergebieden voor de kust. Hoe zit het?

 

Kruising Dordtsche Kil - Hollandsch diep

publicatie: 03-08-2017

De kruising Hollandsch Diep - Dordtsche Kil wordt door verschillende stakeholders en gebruikers vaak als onveilig ervaren. Daarom heeft Rijkswaterstaat een aantal maatregelen met hen afgesproken. Een aantal van deze maatregelen zijn ondertussen doorgevoerd. Nadat er informatievoorziening is geweest omtrent de nieuwe maatregelen, willen wij nu graag met u in gesprek over uw gevoel van veiligheid op dit traject en hoe de communicatievoorziening hieromheen georganiseerd is. Daarom organiseert Waterrecreatie Nederland namens Rijkswaterstaat een panelsessie.

 

Rijkswaterstaat vraagt aandacht voor draaiende schroeven in sluizen en negeren rood licht

publicatie: 01-08-2017

Schepen die met draaiende schroef in een sluis liggen en schippers die rood licht negeren. Het komt nog te veel voor, ondanks de irritatie bij andere schippers en het gevaar dat het oplevert. Rijkswaterstaat attendeert daarom schippers op de regels.

 

Scheepvaartbericht Leeghwaterbrug Noordhollandsch kanaal Alkmaar

publicatie: 31-07-2017

Hieronder staat de laatste informatie met betrekking tot de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug Alkmaar.

 

Leidsevaart bij Rijnsaterwoude gestremd voor vaarverkeer

publicatie: 27-07-2017

Vanaf maandag 31 juli 2017 is de Leidsevaart gedurende de werkzaamheden geheel afgesloten voor vaarverkeer. De stremming duurt tot de werkzaamheden aan de nieuwe brug klaar zijn, naar verwachting tot eind maart 2018. De nieuwe doorvaarthoogte gaat van 2,50 meter naar 2,60 meter. In verband met de stremming van de Leidsevaartbrug zijn de openingstijden van de bruggen bij Bilderdam en de Tolbrug bij Leimuiden in de avonduren in de zomerperiode verruimd.

 

Werkzaamheden aan de Spoorbrug Moerdijk

publicatie: 25-07-2017

Vanaf dinsdag 25 juli 2017 t/m vrijdag 11 augustus 2017 worden er werkzaamheden aan de Spoorbrug Moerdijk uitgevoerd. Tijdens deze periode ligt er 24/7 een begeleidingsvaartuig bij welke middels VHF10 te bereiken is. Doorvaartopeningen worden wisselend van elkaar opengesteld of afgesloten. 

 

De 5 belangrijkste vaarregels

publicatie: 25-07-2017

Varen in Nederland is prachtig! Je kunt het hele land verkennen vanaf het water, er is een enorm groot en hoogwaardig vaarwegennet en er zijn vele mogelijkheden tot waterrecreatie.

 

Bedientijden Amaliabrug van 18-21 augustus beperkt/geclusterd

publicatie: 21-07-2017

In verband met werkzaamheden op de A12 worden de bedientijden van de Amaliabrug van 18-21 augustus beperkt/ geclusterd. Dit betreft de Westelijke Staandemast Route.

 

Wijzigingen bedieningstijden in de Westelijke Staandemast Route

publicatie: 21-07-2017

De bedieningstijden voor de Kaagbrug en de brug Buitenhuizen in de Westelijke Staandemast Route zijn met ingang van 1 juli 2017 gewijzigd. De reden is dat in de Blauwe Golf van zuid naar noord de ochtendbediening van de Kaagbrug zo was dat de spitssluiting in Haarlem niet of nauwelijks gehaald werd. Het was een wens van de provincie Noord-Holland (de routebeheerder) en de gebruikers van de route om deze tijden aan te passen zodat de spitsluiting wel gehaald kon worden.

 

Platform zero incidents: safety alert

publicatie: 21-07-2017

Platform Zero Incidents (PZI) levert een bijdrage aan een breed gedragen streven naar nul incidenten in de binnenvaart en heeft in samenwerking met 'Varen doe je Samen!' het safety alert uitgebracht met proactieve maatregelen voor de binnenvaartondernemer tijdens het drukke recreatieseizoen. PZI is een initiatief van de binnenvaart branche. Bevrachtingskantoren, rederijen en scheepseigenaren delen en ontwikkelen kennis over incidenten in de binnenvaartindustrie om zo herhaling in de toekomst te voorkomen.

 

Samen door de sluis!

publicatie: 20-07-2017

Het passeren van een sluis brengt de nodige discipline met zich mee en er komen een aantal vaardigheden samen. Met de juiste voorbereiding en kennis kun je de passage van een sluis vlot en veilig laten verlopen. Het kan soms lastige situaties opleveren voor schipper en bemanning, zeker bij grote drukte en bij veel wind.

 

Ongevalsrapport Jason

publicatie: 17-07-2017

Naar aanleiding van het ongeval bij Jason op 11 maart jl. heeft een onderzoekscommissie, samengesteld uit verschillende roeiverenigingen, een rapport geschreven over de toedracht van het ongeval.

 

(er)Vaar de Amsterdamse grachten

publicatie: 14-07-2017

Op woensdag 30 augustus 2017 vindt van 13.00 uur tot 17.00 uur een 'Varen doe je Samen!' praktijk(er)vaartocht plaats op de Amsterdamse grachten. Na een kort blokje theorie wordt met de ruime sloep (7,5 x 2,5 meter met 42 pk inboard diesel) van de vaarschool een interessante route gevaren over onder andere de Amstel en Prinsengracht (rondvaartroute) waar diverse lastige kruispunten worden gepasseerd met veel ander scheepvaartverkeer. Via de Houthavens, het IJ en de Zwanenburgwal varen we terug naar de Amstel. Onderweg komen we op de grachten rondvaartboten tegen in allerlei uitvoeringen en – afhankelijk van het weer – ook waterfietsen, kano's, roeiers en andere pleziervaart. Op het IJ kunnen we (snelvarende) veerponten, kegelschepen, grote zandschepen van de Noord/Zuidlijn, koppelverbanden en ander beroepsmatig bulkvervoer tegenkomen en natuurlijk ook recreatievaart.

 

Scheepvaartbericht - Noordhollandsch kanaal; Leeghwaterbrug; stremming

publicatie: 13-07-2017

Onderstaand de laatste informatie met betrekking tot hinder Noordhollandsch kanaal; Leeghwaterbrug: I.v.m. werkzaamheden Stremming: Van dinsdag 1 augustus 22.00 uur t/m woensdag 3 augustus 2017 06.00 uur; Van vrijdag 25 augustus 22.00 uur t/m maandag 28 augustus 2017 06.00 uur.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Voer je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief
Voer je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief
© 2016 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer