Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Stewards op de sluizen, ook in 2021

publicatie: 17-06-2021

Net als eerdere jaren zal Rijkswaterstaat in de zomerperiode van 2020 drukke sluizen bemannen met stewards. Deze 'Stewards op de Sluizen' gaan watersporters helpen bij het afmeren en bij het kiezen van de plaats in de sluiskolk.

 

Update: Onderhoud op en rondom Krammersluizen tussen augustus 2020 en februari 2022

publicatie: 17-06-2021

In opdracht van Rijkswaterstaat gaat De Klerk Waterbouw uit Werkendam onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de Krammersluizen. Het betreft hierbij werkzaamheden aan de remmingwerken, afmeervoorzieningen, de bodembescherming en enkele buiten de vaarweg gelegen objecten.

 

Noodreparatie aan zuidelijke jachtensluis Krammersluizencomplex van 8 - 15 juli hinder voor recreatievaart

publicatie: 11-06-2021

Rijkswaterstaat voert begin juli 2021 een noodreparatie uit aan de zuidelijke jachtensluis in het Krammersluizencomplex. De grendelinstallatie aan de Zijpezijde is defect en moet vervangen worden.

 

Stuurboordwal varen. Is dat verplicht?

publicatie: 09-06-2021

Houd stuurboordwal! Het is een van de meest gehoorde vaaradviezen die door vaarwegbeheerders wordt gegeven. Je hebt immers voorrang op andere vaart en het is voor de omliggende scheepvaart logisch vaargedrag. In dit artikel gaan we dieper in op wat stuurboordwal precies inhoud en of er uitzonderingen zijn.

 

Corona-update 5 juni: versoepelingen stap 3 - Open, tenzij

publicatie: 05-06-2021

Op 28 mei 2021 is tijdens een landelijke persconferentie bekend gemaakt dat per 5 juni de derde stap in de versoepeling van de coronamaatregelen zal worden gezet. Vanaf die datum kunnen onder meer restaurants, musea en recreatiebedrijven (onder voorwaarden) de deuren weer openen.

 

Vaarquiz-vraag: Wat betekent dit bord?

publicatie: 04-06-2021

De Vaarquiz-vraag: Wat betekent het verkeersbord 'Sport' op het water? Lees hier het antwoord.

 

Haringvlietbrug gestremd voor hoge scheepvaart– bekijk hier de omvaarroute

publicatie: 01-06-2021

Sinds woensdag 19 mei wordt het beweegbare deel van de Haringvlietbrug niet meer geopend. Scheepvaart hoger dan 13 meter moet omvaren. Hieronder lees je advies voor een veilige omvaarroute. Scheepvaart lager dan 13 meter kan gewoon onder de vaste delen van de Haringvlietbrug doorvaren.

 

Bekijk het webinar ‘Vaar mee op de Staande Mast Route’

publicatie: 28-05-2021

Donderdag 27 mei 2021 organiseerden we het webinar ‘Vaar mee op de Staande Mast Route’ in samenwerking met onze partners. Het webinar, inclusief de Q&A met de experts is hieronder in zijn geheel terug te kijken. Onder de video lees je de antwoorden van de experts op enkele vragen die tijdens het webinar gesteld werden.

 

Provincie Noord-Holland: Vaar mee op de Blauwe Golf met een digitale vaargids

publicatie: 27-05-2021

De provincie Noord-Holland roept (recreatie)schippers op om gebruik te maken van de digitale vaargids Riverguide Recreant. Varen in de provincie Noord-Holland draait om genieten, maar ook om vlot doorvaren. Dat kan met de digitale vaargids (app RiverGuide Recreant).

 

RWS: Beroeps- en recreatievaart tevreden over renovatie Stuwensemble Nederrijn en Lek

publicatie: 19-05-2021

De renovatie Stuwensemble Nederrijn en Lek is klaar. De sluizen en stuwen van de complexen in Driel, Amerongen en Hagestein kunnen ook de komende jaren weer veilig en betrouwbaar functioneren, dat zegt Rijkswaterstaat.

 

Handige watersport-apps op een rijtje

publicatie: 19-05-2021

Er zijn verschillende handige mobiele apps voor watersporters en -recreanten beschikbaar. De apps helpen je bijvoorbeeld bij een goede reisvoorbereiding of het plannen van mooie vaartochten.

 

Bekijk de flyer ‘Roeiers veilig het water op’

publicatie: 17-05-2021

Tien tips om veiliger te roeien, een aantal basis vaarregels en informatie over bruglichten. Dat lezen roeiers en andere vaarweggebruikers in de vernieuwde flyer ‘Roeiers veilig het water op’. De flyer is samengesteld door de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB), provincie Zuid-Holland en ‘Varen doe je Samen!’.

 

Boet’s Boten Bingo maakt kinderen bewust van veilig varen

publicatie: 12-05-2021

Met Boet’s Boten Bingo leren de kinderen van ‘Boet de Meerkoet’ hoe je veilig varen moet. Op iedere bingokaart staan negen items waarnaar de kinderen tijdens een vaartocht op zoek moeten. Download gratis Boet's Boten Bingo.

 

Corona-update 11 mei: versoepelingen stap 2 - buiten meer mogelijk

publicatie: 12-05-2021

Op 11 mei 2021 is tijdens een landelijke persconferentie bekend gemaakt dat waarschijnlijk op 19 mei 2021 de tweede stap in de versoepeling van de coronamaatregelen zal worden gezet. Met deze stap komen er meer mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Het kabinet houdt een kleine slag om de arm: de dalende besmettingscijfers moeten wel doorzetten in de aanloop naar 19 mei. 

 

Nuchter het water op: wat zijn de regels voor alcohol (en drugs)?

publicatie: 11-05-2021

Alcohol en drugs zijn van invloed op je inschattingsvermogen en op je ‘vaarvaardigheid’. Hoeveel alcohol mag je eigenlijk drinken als je een boot bestuurt? En wat zijn de regels als het gaat om drugs? Voor een veilige vaart is het van belang dat je nuchter en uitgerust het water op gaat.

 

Vaarquiz-vraag: Wie verleent voorrang?

publicatie: 07-05-2021

Het is belangrijk om op het water goed op de hoogte te zijn van de vaarregels, om zo gevaarlijke situaties te voorkomen. Iedere maand stelt Varen doe je Samen! op onze social-media-kanalen een quizvraag. Het juiste antwoord, met toelichting, volgt een paar dagen later via de website. Hieronder het antwoord op de quizvraag van april.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2021 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |