Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Alle kolken Prinses Beatrixsluis open, draait op volle sterkte

publicatie: 10-12-2019

In het najaar van 2019 is de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden aan de Prinses Beatrixsluis. Na de openstelling van de derde kolk en het verbrede Lekkanaal op 6 februari 2019, stond het jaar verder in het teken van de renovatie van de 2 bestaande kolken. Nu alle kolken open zijn, draait de sluis op volle sterkte.

 

Update knooppunten ‘Varen doe je Samen!’: help je mee?

publicatie: 05-12-2019

De 'Varen doe je Samen!'-knooppunten vormen de basis van het project 'Varen doe je Samen!'. Deze ruim 100 belangrijkste vaarwegknooppunten worden gevormd door kaarten met bijbehorende informatie. De kaarten laten zien hoe recreatievaart en beroepsvaart op een veilige en vlotte manier knooppunten kunnen passeren. Dit aan de hand van een kaart en een uitleg/beschrijving.

 

Vaarquiz-vraag: welk schip verleent hier voorrang?

publicatie: 03-12-2019

Het is belangrijk om op het water goed op de hoogte te zijn van de vaarregels, om zo gevaarlijke situaties te voorkomen. Iedere maand stelt Varen doe je Samen! op onze social media kanalen een quizvraag. Het juiste antwoord, met toelichting, volgt een paar dagen later via de website. Hieronder het antwoord op de quizvraag van november: Binnenvaartpolitiereglement (BPR): Wie verleent hier voorrang?

 

Boot op de kant? Haal nu je Vaarbewijs!

publicatie: 28-11-2019

Voor veel mensen is vaarseizoen voorbij. Nu de boten veilig en droog in de winterstalling liggen is dit hét moment om je vaarbewijs te halen! Nu heb je tijd en kun je je goed voorbereiden op het komende vaarseizoen.

 

Lessen uit een ongeval in de Oostzee: Matroos vermist na val overboord

publicatie: 26-11-2019

Als zich een ongeval of ramp voordoet, onderzoekt de Onderzoeksraad voor Veiligheid hoe dat heeft kunnen gebeuren, met als doel daar lessen uit te trekken. Op die manier draagt de Onderzoeksraad bij aan het verbeteren van de veiligheid in Nederland.

 

Zelfvarende reddingsboei U SAFE wint prestigieuze award

publicatie: 22-11-2019

Op de METSTRADE show in de Amsterdamse RAI, een vakbeurs voor uitrusting, materialen en systemen voor de pleziervaartindustrie, heeft de U Safe zelfvarende reddingsboei de prestigieuze DAME Award 2019 gewonnen.

 

Update: Stremming hefbrug Boskoop en Gouwe per 21 november opgeheven

publicatie: 20-11-2019

De hefbrug over de Gouwe bij Boskoop is gestremd tot 21 november. De hefbrug Boskoop kan woensdag 20 november na de avondspits vanaf 20.00 uur weer gebruikt worden door het wegverkeer. Voor de scheepvaart is de stremming de volgende ochtend (21 november) vanaf 9.00 uur opgeheven.

 

Einde aan radioregistraties voor schepen zonder band met Nederland

publicatie: 18-11-2019

Nederland wil ervoor zorgen dat schepen die varen met een Nederlandse registratie, ook echt een band met Nederland hebben. Er zijn veel schepen die rondvaren met een Nederlandse registratie voor maritiem frequentiegebruik.

 

Rijkswaterstaat verruimt bedientijden Brabantse Kanalen

publicatie: 14-11-2019

Vanaf vrijdag 15 november verruimt Rijkswaterstaat de bediening op een aantal vaarwegen in Brabant. De bloktijden maken plaats voor bediening op aanvraag.

 

Organiseer een ‘Varen doe je Samen’ voorlichtingsavond

publicatie: 12-11-2019

De koude wintermaanden zijn het perfecte moment voor een voorlichtingsavond van Varen doe je Samen!, bijvoorbeeld op jouw watersportvereniging of jachthaven.

 

Vanaf 2020 nieuwe bedientijden voor diverse bruggen in Noord-Holland

publicatie: 12-11-2019

Op 30 oktober jl. is het nieuwe bedienbesluit voor diverse bruggen in Noord-Holland genomen en gepubliceerd. Dat betekent dat vanaf april 2020 een aantal bruggen in Noord-Holland op andere tijden zullen draaien.

 

Safety Flash: Uitglijden, struikelen en vallen

publicatie: 08-11-2019

Veel van de verwondingen (meer dan 1 op 3) aan boord van beroepsvaartschepen komen door uitglijden, struikelen of vallen. Platform Zero Incidents heeft daarom een nieuwe Safety Flash uitgegeven: Uitglijden, struikelen en vallen.

 

Stremming stuwcomplex Driel van 7-11 november 2019

publicatie: 07-11-2019

Rijkswaterstaat renoveert momenteel de drie stuwcomplexen (Driel, Amerongen en Hagestein) in de Nederrijn en Lek. Een van de onderdelen van de renovatie betreft het centraal bedienen van de sluizen en de stuwen.

 

Waterpeilen en waterstanden op de binnenwateren: waar moet je rekening mee houden?

publicatie: 05-11-2019

Als je veilig wilt varen is het bij de navigatie belangrijk om de diepte te weten van het vaarwater. Nu staan de dieptes aangegeven op de vaarkaart, maar door allerlei omstandigheden zal de werkelijke diepte steeds veranderen.

 

Stremming Noordhollandsch Kanaal wegens werkzaamheden sluis Purmerend

publicatie: 04-11-2019

Van 4 november 2019 tot en met woensdag 29 januari 2020 is het NoordHollandsch Kanaal bij Purmerend gestremd. Gedurende die periode worden er werkzaamheden aan de sluis bij Purmerend uitgevoerd.

 

Mogelijk in 2020 weer nieuwe pilot snelvaren op Burgumer Mar

publicatie: 01-11-2019

De proef met snelvaren op de Burgumer Mar krijgt een vervolg in 2020, als het aan de provincie ligt. De eerder gestarte pilot werd in de zomer van 2019 op last van de rechter beëindigd.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2019 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |