Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

De 5 belangrijkste vaarregels

publicatie: 23-04-2019

Varen in Nederland is prachtig! Je kunt het hele land verkennen vanaf het water, er is een enorm groot en hoogwaardig vaarwegennet en er zijn vele mogelijkheden tot waterrecreatie.

 

Nieuwe watersportbrochure provincie Fryslân

publicatie: 19-04-2019

Speciaal voor iedereen die in Friesland wil gaan varen, heeft de provincie een nieuwe watersportbrochure uitgegeven. De brochure Watersport in Fryslân - Tips voor varen op het Friese water staat vol met handige informatie voor watersporters in het gebied.

 

Ga mee het water op tijdens Meevaarweekend 2019

publicatie: 16-04-2019

Veel lezers van de website van Varen doe je Samen! weten hoe leuk varen is. Om het plezier van het water te delen met meer mensen en om te laten zien wat het water allemaal te bieden heeft, wordt op 15 & 16 juni 2019 voor de eerste keer het Meevaarweekend georganiseerd.

 

Draag een reddingsvest

publicatie: 16-04-2019

Een reddingvest werkt alleen als je het aanhebt… Het kan je redding betekenen als je in het water valt; en dat is een risico voor iedereen die vaart. Een reddingvest draait je op je rug zodra je in het water ligt. Daardoor kun je blijven ademhalen, ook als je bewusteloos bent.

 

Vaar mee met de praktijk(er)vaartocht op de Amsterdamse grachten

publicatie: 15-04-2019

Vaar mee met de 'Varen doe je Samen!' praktijk(er)vaartochten op de Amsterdamse grachten.

 

De recreatiegeul, oftewel ‘aanvullende markering’

publicatie: 15-04-2019

Veel vaarwegen worden gebruikt door zowel de (grote) beroepsvaart als de recreatievaart. Voor grote schepen kan dit spannende momenten opleveren als een klein schip verdwijnt in hun ‘dode hoek’. Om een veiligere situatie te creëren kan de vaarwegbeheerder er voor kiezen om met aanvullende (vaarweg)markering een “recreatiegeul” aan te leggen.

 

Nieuw vaarwater Reevediep geopend voor publiek

publicatie: 15-04-2019

Met het openen van sluisdeuren heeft koning Willem Alexander half maart het ‘Ruimte voor de Rivier-project’ Reevediep bij Kampen officieel geopend. Tegelijkertijd werd hiermee ook het nationale programma Ruimte voor de Rivier afgesloten. Sinds begin april is het gebied eromheen weer geopend voor het publiek.

 

Lees de nieuwe brochure: Wat (niet) te doen in geval van onderkoeling

publicatie: 12-04-2019

Wist je dat kippenvel het eerste stadium van onderkoeling is? In het tweede stadium van onderkoeling gaat je lichaam rillen. In een volgend stadium word je suf en sloom en ga je slechter presteren.

 

Waterstofschip Energy Observer maakt tussenstop in Amsterdam

publicatie: 10-04-2019

Op 5 april is de Energy Observer in Amsterdam aangemeerd. Deze door waterstof aangedreven catamaran is bezig met een rondreis van circa zes jaar, met 101 tussenstops in 50 landen. Doel van de reis is om onder extreme weersomstandigheden waterstof uit te testen. Waterstof is belangrijk voor de energietransitie en draagt bij aan schone scheepvaart. Het schip stoot geen broeikasgassen en fijnstof uit en is heel stil.

 

Kom naar de open dag Verkeerscentrale Rotterdam 2019

publicatie: 09-04-2019

Donderdag 9 mei zet het Havenbedrijf Rotterdam de deuren open van de Verkeerscentrale Rotterdam voor de beroeps- en pleziervaart. In het kader van ‘Varen doe je Samen!’ laat de divisie Havenmeester zien wat het Verkeersbegeleidend Systeem is en wat het betekent voor beroeps- en pleziervaart.

 

Programma ‘Beter Bediend’ voor betere afstemming van bedientijden van sluizen en bruggen gestart

publicatie: 08-04-2019

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) trekt 5 miljoen euro uit om de afstemming van bedientijden van sluizen en bruggen te verbeteren. Het programma ‘Beter Bediend’ is “een gerichte, eenmalige impuls voor de bediening, die de betrouwbaarheid van de reistijden ten goede moet komen en beoogt daardoor bij te dragen aan de aantrekkelijkheid van een modal shift van weg naar water”.

 

Let op: deel van IJmeer bij IJburg verboden gebied wegens werkzaamheden

publicatie: 05-04-2019

De gemeente Amsterdam vraagt vaarweggebruikers op het IJmeer goed op te letten op de gele boeien. Vanwege de aanleg van de nieuwe wijk Strandeiland is een groot deel van het IJmeer werkterrein van een aannemer. Dit werkterrein is door Rijkswaterstaat afgezet met gele boeien. Binnen die gele boeien is het verboden terrein.

 

Schip vaarklaarmaken voor het seizoen? Tips & Tricks

publicatie: 01-04-2019

De eerste lentedagen dienen zich aan, een mooie gelegenheid om de nodige voorjaarsklussen aan je schip te verrichten. Als bootbezitter weet je vaak wel wat de kluslijst is voor je boot. Om er toch zeker van te zijn dat je niets mist, zijn er handige checklijsten voorhanden. We lichten de belangrijkste zaken op klusgebied eruit en nemen enkele van deze lijsten door.

 

Stremming scheepvaart Wantijbrug: mei tot september 2019

publicatie: 29-03-2019

In mei 2019 start de renovatie van de Wantijbrug (autoweg N3) in Dordrecht. Rijkswaterstaat gaat de constructie van de Wantijbrug aanpakken. Dit heeft gevolgen voor de scheepvaart.

 

Oproep: Noord-Hollandse recreatieschippers gezocht

publicatie: 28-03-2019

Vaar je regelmatig in Noord-Holland? En vind je het leuk om hier op camera iets over te vertellen? Dan is de provincie Noord-Holland op zoek naar jou!

 

Praktijkdag Waddenzee 2019: ‘Doe één moeilijk ding tegelijk’

publicatie: 26-03-2019

Op zaterdag 23 maart 2019 organiseerden Scheepswijs en ‘Varen doe je Samen!’ de praktijkdag Waddenzee. Deze informatieve dag is bedoeld voor schippers die zich willen voorbereiden om met hun eigen schip het Wad over te steken.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2019 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring