Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Uitgelegd: waarom stuw Driel de waterkraan van Nederland is

publicatie: 23-08-2019

Ken jij ‘m al, de kraan van Nederland? Met zijn vizierschuiven zorgt Stuw Driel ervoor dat het water dat via de Rijn ons land in stroomt, netjes wordt verdeeld. Zo stroomt er ook in tijden van droogte voldoende water door Nederland.

 

Leestip: Marifoon of smartphone? - Deel 2: Marifoon blijft belangrijk

publicatie: 20-08-2019

In het februarinummer van Motorboot-magazine stond een interessant artikel over het gebruik van de marifoon door de recreatievaart op de Nederlandse binnenwateren. Daarin werd geconstateerd dat het gebruik van de marifoon voor het oproepen van sluizen en bruggen onder druk staat.

 

Zonder brokken door de sluis? Hoedan?!

publicatie: 16-08-2019

In de zomermaanden kan het behoorlijk druk worden in de diverse sluizen in Nederland. Om alle beroeps- en recreatievaart vlot en veilig door de sluizen te laten komen, zet Rijkswaterstaat bij diverse sluizen de zogenoemde ‘Stewards op de sluizen’ in. Met tips en adviezen zorgen ze ervoor dat iedereen zo efficiënt en veilig mogelijk gebruik maakt van de sluis. De stewards staan tijdens de drukke zomermaanden bij diverse sluizen om te helpen.

 

Kom naar Varen doe je Samen! op de HISWA te water

publicatie: 15-08-2019

Varen doe je Samen! is ook dit jaar aanwezig op watersportbeurs HISWA te water. Tijdens de 36e editie van de beurs gaan we weer met bezoekers in gesprek over veilig varen en worden vragen direct beantwoord door de aanwezige vaarwegbeheerders en experts. Ook kun je je vaarkennis weer testen in de Vaarquiz. De HISWA te water vindt van 4 tot en met 8 september plaats in de Bataviahaven in Lelystad.

 

Enquêteurs ‘Tevredenheidsonderzoek Nederlandse Vaarwegen’ bezoeken havens door Nederland

publicatie: 13-08-2019

In diverse Nederlandse havens worden tot eind september enquêtes afgenomen onder recreatievaarders. In het ‘Tevredenheidsonderzoek Nederlandse Vaarwegen’ in opdracht van Water Ontmoet Water (WOW), wordt aan de recreatievaart naar hun ervaringen over de vaarwegen gevraagd.

 

'Varen doe je Samen!' knooppunten in meeste digitale navigatieprogramma's

publicatie: 09-08-2019

De 'Varen doe je Samen!' knooppunten staan in de meeste digitale navigatieprogramma's. Al sinds jaar en dag zijn de gratis Varen doe je Samen!-Knooppunten erg gewild bij vaarweggebruikers. Niet alleen voor de reisvoorbereiding, maar ook tijdens de vaart.

 

App en website Waterplantmelder start tonen gemaaide gebieden

publicatie: 08-08-2019

Waterplantmelder.nl en de bijbehorende app tonen voortaan in een aantal watersportgebieden waar de waterplanten gemaaid zijn. De maaizones zijn voorzien van datum zichtbaar op de kaart met meldingen van waterplanten. Ook worden de zones waarvoor vergunning is verleend om te maaien getoond.

 

Varen in het buitenland. Wat heb je nodig?

publicatie: 07-08-2019

De eisen die in andere landen worden gesteld om met een recreatievaartuig te varen kunnen anders zijn dan in Nederland. We zetten hier een aantal zaken op een rij die je nodig hebt.

 

Snel varen? Bekijk de overzichtskaart snelvaargebieden

publicatie: 06-08-2019

Waar mag je snel varen in Nederland? Waar liggen de snelvaargebieden waar je harder dan 20 km/uur mag varen met een snelle motorboot? Bekijk hieronder de interactieve snelvaarkaart met alle gebieden waar je hard mag varen. Ook lees je de belangrijkste regels op het gebied van snel varen.

 

Vaarweginformatie raadplegen

publicatie: 02-08-2019

Op de website vaarweginformatie.nl vind je actuele informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg. Bijvoorbeeld over wijzigingen in bedieningstijden van bruggen en sluizen, stremmingen, werkzaamheden en wijzigingen van betonningen en reglementen.

 

Verruimen bedientijden brug Burgumerdaam

publicatie: 31-07-2019

Per 1 augustus a.s. worden de bedieningstijden van de brug Burgumerdaam over het Prinses Margrietkanaal verruimd. Hiermee verbetert de veiligheid van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl.

 

Update voor KNRM Helpt app

publicatie: 31-07-2019

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft al enkele jaren de gratis app ‘KNRM Helpt’ in gebruik voor watersporters. De app heeft onlangs een update gekregen en biedt nu nieuwe mogelijkheden.

 

Vaarinformatie Waddenzee gebundeld in RiverGuide-app

publicatie: 30-07-2019

Rijkswaterstaat heeft alle relevante beschikbare informatie over getijden, golfhoogten, waterstanden, waterdiepten, boeienposities en stromingsgegevens van de Waddenzee laten bundelen in de RiverGuide Recreant-app. Door deze update kunnen vaarrecreanten op de Waddenzee sneller bij relevante informatie.

 

Website ‘Varen doe je Samen!’ doet het ook prima op je smartphone!

publicatie: 29-07-2019

De ‘Varen doe je Samen!’ website is volledig responsive, wat betekent dat de site ook volledig geschikt om te gebruiken op je mobiele telefoon of tablet. Dat maakt het mogelijk om ook tijdens het varen bijvoorbeeld de VDJS Knooppunten direct op te vragen. Je hebt daar wel bereik (mobiel internet) voor nodig op je telefoon, maar dat is, zeker op de Nederlandse binnenwateren, tegenwoordig bijna overal het geval.

 

'Tevredenheidsonderzoek Nederlandse Vaarwegen' van start

publicatie: 26-07-2019

Recreatieschippers kunnen de komende maanden enquêteurs tegenkomen. Rijkswaterstaat en de provincies doen in het ‘Tevredenheidsonderzoek Nederlandse Vaarwegen’ onderzoek naar de mening van de recreatievaart over de Nederlandse vaarwegen.

 

Onderhoud Leiderdorpsebrug: vanaf 29 juli vaarweg 2 weken gestremd

publicatie: 26-07-2019

De vaarweg is 2 weken volledig gestremd: van maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus en van maandag 5 augustus tot en met vrijdag 9 augustus. Buiten deze stremmingen geldt een hoogtebeperking van 2,50 meter en opent de brug in bloktijden van 2 uur. Voor boten vanaf een hoogte van 2,50 meter geldt een omleiding. Kijk voor vertrek altijd op www.vaarweginformatie.nl voor de stremmingen onderweg.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2019 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring