Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Snelvaren met waterscooter of jetski: Hou het leuk en veilig

publicatie: 15-08-2018

Hard of snel varen met een waterscooter of jetski is leuk! Maar een dergelijke snel vaartuig vraagt ook om verantwoord gebruik. Hou je daarom aan de vaarregels en hou rekening met andere vaarweggebruikers.

 

Waterschap Noorderzijlvest vervangt 26 bruggen in Groningen

publicatie: 07-08-2018

Het Groningse Waterschap Noorderzijlvest gaat de komende jaren 26 bruggen vervangen en onderhoud plegen aan nog eens 41 bruggen. De aanpak van de bruggen volgt op advies van Antea Group dat onderzoek deed naar de staat van onderhoud van de Groningse bruggen.

 

Test je vaarkennis tijdens de HISWA te water

publicatie: 06-08-2018

Veilig het water op? 'Varen doe je Samen!' is vanaf 5 tot en met 9 september 2018 aanwezig op de HISWA te water in Lelystad. Op de 'Varen doe je Samen!'-stand (KB76) staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal.

 

Grote Sluis Spaarndam sluit voor recreatievaart

publicatie: 02-08-2018

Vanaf vrijdagochtend 3 augustus sluit het hoogheemraadschap van Rijnland de Grote Sluis in Spaarndam voor alle recreatievaart. Rijnland neemt dit besluit als gevolg van de aanhoudende droogte en de effecten op het watersysteem. Recreatievaartuigen kunnen uiterlijk donderdag 2 augustus de sluis passeren. De stremming geldt tot nader order.

 

Verlichting op schepen onder de 7 meter

publicatie: 02-08-2018

VDJS heeft recent enkele vragen gekregen m.b.t. de regelgeving omtrent verlichting voor kleine schepen onder de 7 meter. Er is onderscheid gemaakt aan de eisen voor de verlichting in het type schip. Dit gaat over een klein ‘Open motorschip’ (niet harder dan 13km p/u), klein ‘Motorschip’ (Met kajuit), en klein ‘Zeilschip’. Een klein ‘kajuitzeilschip’ (Ook onder de 7 meter), varend op de motor, wordt aangemerkt als een klein ‘Motorschip’.

 

Onderzoek: Hoe veilig voel jij je op de kruising Hollandsch Diep-Dordtsche Kil?

publicatie: 01-08-2018

Rijkswaterstaat heeft de afgelopen jaren verschillende maatregelen genomen om het kruispunt Hollands Diep-Dordtse Kil veiliger te maken. Doe mee aan een onderzoek naar de veiligheidsbeleving van het kruispunt.

 

Tips voor het onderhoud van een reddingsvest

publicatie: 30-07-2018

Reddingsvesten hebben onderhoud nodig. De self-inflatable / automatisch opblaasbare reddingvesten zijn technische producten die naast een regelmatige keuring, ook onderhouden moeten worden,

 

Voorkom hinderlijke golfslag

publicatie: 27-07-2018

Je ligt ergens rustig aangemeerd en er komt een schip langs dat een behoorlijke golf produceert. Dat kan vervelend zijn, bijvoorbeeld omdat er spullen omvallen in de kuip of de kajuit. Of nog erger: er ontstaat schade omdat je schip hard tegen de steiger wordt geduwd. Lees meer over golfslag.

 

Doorvaart Staande Mast Route Amsterdam gestremd door warmte

publicatie: 24-07-2018

Vanaf 24 juli zal de Staande Mast Route door Amsterdam, over de Kostverlorenvaart, gestremd zijn. De aanhoudende warmte zorgt ervoor dat de bruggen niet meer geopend kunnen worden. Eerder werd al bekend dat de bruggen in de oostroute niet meer open zouden gaan.

 

De ‘Varen doe je Samen!’ Knooppunten

publicatie: 24-07-2018

Al jaren geeft Varen doe je Samen voorlichting over drukke vaarweg knooppunten in heel Nederland, vooral waar veel recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomt. Een vaarweg knooppunt is een drukke locatie op het water waar sprake kan zijn van een verkeersonveilige situatie. In de ‘Knooppuntenboekjes’ staan per regio de belangrijkste vaarwegknooppunten beschreven. Lees er meer over en download de knooppunten.

 

Lees meer over het routeakkoord Staande Mast Route

publicatie: 23-07-2018

Op de website van ‘Varen doe je Samen!’ kun je veel informatie vinden over het varen van de Staande Mast Route, de veilige en vlotte doorgaande route voor zeil- en motorboten met een mast- of opbouwhoogte van meer dan 6 meter. Vandaag een stukje achtergrond: hoe is de die route nu eigenlijk tot stand gekomen? Dat is onder meer dankzij een routeakkoord van verschillende vaarwegbeheerders. De gehele staande mast route bestaat uit drie delen, het routeakkoord heeft betrekking op middendeel.

 

Vaarverbod op Leidsche Rijn en beperkte doorvaart sluis Bodegraven

publicatie: 20-07-2018

Vanaf dinsdag 24 juli 9.00 uur stelt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden tot nader order een vaarverbod in op de Leidsche Rijn, tussen de Haanwijkersluis in Harmelen en het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht. Dit gebeurt om de aanvoer van extra zoetwater naar West-Nederland mogelijk te maken. De sluis Bodegraven in de Oude Rijn is beperkt gestremd; daar wordt met ingang van 24 juli met bloktijden gewerkt. Het vaarverbod en de stremmingen gelden tot nader order.

 

Download gratis de (vernieuwde) Vaarbewaarkaart

publicatie: 19-07-2018

De Vaarbewaarkaart is handig, zowel voor ervaren schippers als voor beginnende watersporters. De kaart is bedoeld om vaarders die voor het eerst het water op gaan of vaarders die niet zo vaak varen te helpen met handige tips en de belangrijkste regels. Voor de ervaren vaarders is de Vaarbewaarkaart een soort ‘spiekbriefje’ voor ‘hoe zat dat ook alweer met…’

 

Update voor KNRM Helpt app

publicatie: 18-07-2018

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft al enkele jaren de gratis app ‘KNRM Helpt’ in gebruik voor watersporters. De app heeft onlangs een update gekregen en biedt nu nieuwe mogelijkheden.

 

Zeven alternatieve routes langs het Prinses Margrietkanaal (PM-kanaal)

publicatie: 16-07-2018

De provincie Fryslân heeft zeven mooie alternatieve routes langs het Prinses Margriet-Kanaal (PM-Kanaal) in kaart gebracht. De routes zijn eerder dit jaar in het kader van 'Weg van de vaarweg' gepresenteerd aan de bezoekers van Boot Holland 2018.

 

Rijkswaterstaat start onderzoek naar tevredenheid beroepsschippers

publicatie: 16-07-2018

Rijkswaterstaat en provincies doen deze zomer een onderzoek naar de tevredenheid van beroepsschippers over de vaarwegen, de zogenoemde Belevingsmonitor Binnenvaart. I&O Research voert dit onderzoek namens hen uit. De Schippers worden via sms of e-mail uitgenodigd voor het invullen van de vragenlijst.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen u een e-mail om uw inschrijving te bevestigen.
We sturen u een e-mail om uw inschrijving te bevestigen.
© 2018 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring