Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Nieuwe uitgave zeekaart 1805 – Oosterschelde, Veerse meer en Grevelingenmeer

publicatie: 23-09-2021

De Dienst der Hydrografie heeft een nieuwe versie van de zeekaart 1805 – Oosterschelde, Veerse meer en Grevelingenmeer uitgegeven. De vorige versie vervalt hiermee. Dat staat in het Bericht aan Zeevarenden (BAZ) 38.

 

Safety Flash: Uitglijden, struikelen en vallen

publicatie: 22-09-2021

Veel van de verwondingen (meer dan 1 op 3) aan boord van beroepsvaartschepen komen door uitglijden, struikelen of vallen. Platform Zero Incidents heeft daarom een nieuwe Safety Flash uitgegeven: Uitglijden, struikelen en vallen.

 

Lees de brochure: Gasveilig – Veilig genieten aan boord

publicatie: 20-09-2021

Ga zorgvuldig om met gas, gebruik een goedgekeurde gasinstallatie en laat die minimaal elke drie jaar laten controleren. Gas vraagt dus om extra aandacht. Want bij een lek is er al snel ontploffings- en brandgevaar. Lees de brochure

 

Boot naar de winterstalling? Denk nu na over de juiste onderwaterverf

publicatie: 17-09-2021

Het vaarseizoen loopt ten einde en de komende weken gaan veel boten het water uit en de winterstalling in. Dit is hét moment om goed naar het onderwaterschip te kijken en na te denken over de juiste aanpak voor het volgende vaarseizoen.

 

Stremming Stevinsluizen Afsluitdijk wegens onderhoud

publicatie: 16-09-2021

Rijkswaterstaat werkt van zaterdag 18 september tot en met woensdag 29 september 2021 aan het Stevincomplex in de Afsluitdijk bij Den Oever. Tijdens het werk worden de sluizen en bruggen niet bediend. De vaarweg is gestremd. Het vaarwegverkeer kan omvaren via het Lorentzcomplex.

 

Doe mee met een nieuwe online vaarquiz op 30 september 2021

publicatie: 14-09-2021

Doe mee! Op donderdag 30 september 2021 organiseert Varen doe je Samen! weer een nieuwe vaarquiz. En dan ook echt een hele nieuwe, met veel verse vragen om je vaarkennis te testen of juist op te frissen.

 

Spoorbrug Van Harinxmakanaal defect: mogelijk nog weken hinder voor scheepvaart

publicatie: 10-09-2021

De spoorbrug over het Van Harinxmakanaal is sinds dinsdagmiddag 7 september defect. De zogenaamde HRMK-brug bij Leeuwarden is wel voor treinverkeer beschikbaar, maar opent helaas niet meer voor de scheepvaart. Prorail zegt met man en macht aan het herstel te werken, dat naar verwachting tenminste drie weken zal duren.

 

De vaarquiz-vraag: Moet je het BPR aan boord hebben?

publicatie: 03-09-2021

Je vaart met een open sloep van 8 meter op het Haringvliet. Moet je dan een BPR aan boord hebben?

 

Geef je mening in het Belevingsonderzoek Binnenvaart 2021!

publicatie: 24-08-2021

Geef uw mening in het Belevingsonderzoek Binnenvaart 2021! Wat vindt u als schipper van de Nederlandse vaarwegen? Hoe veilig vindt u de vaarwegen? Wat is uw mening als het gaat om de informatievoorziening tijdens een ongeplande vertraging of stremming? Rijkswaterstaat en provincies horen graag over uw ervaringen in het Belevingsonderzoek Binnenvaart!

 

Safety Flash: Samenwerken

publicatie: 19-08-2021

Goede afspraken maken en erop vertrouwen dat men zich hieraan houdt, is erg belangrijk voor de veiligheid. Het is echter niet altijd vanzelfsprekend dat de afspraken voor iedereen helder zijn, een aanname is snel gemaakt. Wees hier alert op.

 

Update: Onderhoud op en rondom Krammersluizen tussen augustus 2020 en februari 2022

publicatie: 19-08-2021

In opdracht van Rijkswaterstaat gaat De Klerk Waterbouw uit Werkendam onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de Krammersluizen. Het betreft hierbij werkzaamheden aan de remmingwerken, afmeervoorzieningen, de bodembescherming en enkele buiten de vaarweg gelegen objecten.

 

Hiswa te Water 2021 gaat niet door

publicatie: 16-08-2021

Half augustus heeft de organisatie van de Hiswa te Water besloten dat de 2021-editie van de Hiswa te Water onder de huidige coronaregelgeving niet mogelijk is. De organisatie laat weten teleurgesteld te zijn, maar vol goede moed aan de slag te gaan voor een volgende editie. Bij Varen doe je Samen! waren de voorbereiding voor de beurs al in volle gang om met een team van partners en vrijwilligers een mooi programma neer te zetten. Ook wij vinden het jammer dat de beurs opnieuw niet door kan gaan, maar we hebben begrip voor de situatie en kijken uit naar een volgende editie.

 

Stremming westkolk sluis Weurt 23 augustus tot en met 7 september 2021

publicatie: 16-08-2021

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de westkolk van sluis Weurt en verplaatst de deur uit het kanaalhoofd naar het middenhoofd. Vanwege deze werkzaamheden is de westkolk van maandag 23 augustus 07.00 uur tot en met dinsdag 7 september 2021 20.00 uur volledig gestremd. De oostkolk is tijdens de stremming beschikbaar voor de scheepvaart.

 

Video: Tien tips voor een veilige konvooivaart

publicatie: 12-08-2021

Varen in konvooi zorgt voor een vlotte en veilige doorstroming van het vaarverkeer. In onderstaande video geven we tien tips voor een optimale doorvaart bij bruggen. Vaar jij wel eens in een konvooi mee, kijk dan zeker deze video:

 

Startevent voor jaarlijkse World Drowning Prevention Day op 25 juli

publicatie: 10-08-2021

In Nederland is op 25 juli jl. invulling gegeven aan de eerste World Drowning Prevention Day (WDPD), waarvoor de Verenigde Naties 25 juli selecteerden als vaste datum. Jan van Zanen, burgemeester van de gemeente Den Haag, was gastheer van het startevent waarmee Reddingsbrigade Nederland, de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) de aandacht vestigden op het voorkomen van verdrinking.

 

Leestip: Hoe Rijkswaterstaat de vaarwegen weer veilig maakte na hoogwater

publicatie: 09-08-2021

Het hoge water van juli zorgde er in Limburg, Brabant en Gelderland voor dat de vaarwegen op sommige plekken onveilig en onbevaarbaar waren. Vaarwegmarkering was weggespoeld en grote voorwerpen als koelkasten en bomen dreven op de rivieren. Rijkswaterstaat is daarom druk bezig met het in kaart brengen en oplossen van de problemen. Mobiel Verkeersleider Joost Jansen vertelt er meer over op de website van Rijkswaterstaat:

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2021 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |