Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Elf tips: opleidingen en cursussen om je vaarkennis en vaardigheid te vergroten

publicatie: 24-11-2020

De winter is bij uitstek geschikt om je bezig te houden met een leuke (theoretische) opleiding op watersportgebied. Leren is leuk, je vergroot je kennis en vaardigheden. Daarnaast kun je je vaargebied en bevoegdheden verruimen en vergroot het de veiligheid.

 

Stremming door groot onderhoud Leiderdorpsebrug Zuid-Holland

publicatie: 23-11-2020

De provincie Zuid-Holland voert in opdracht van gemeente Leiderdorp in 2019 en 2020 groot onderhoud uit aan de Leiderdorpsebrug (ook wel bekend als de Stierenbrug).

 

Platform Zero Incidents: Best Practice Brand preventie en bestrijding

publicatie: 17-11-2020

Aan boord kunnen branden ontstaan. Brand (of rook) in de machinekamer komt in de binnenvaart meer dan 1 keer per maand voor. Naast dat het belangrijk is om te weten wat je moet doen als er brand is, is het belangrijk om te weten hoe je branden kunt voorkomen.

 

Stremming door werkzaamheden aan de Weerenbrug

publicatie: 16-11-2020

De komende maand zijn er werkzaamheden aan de Weerenbrug in Zwanenburg en het brugwachtershuis bij de brug in Halfweg. Bij de werkzaamheden wordt een aantal dingen vervangen.

 

Organiseer een digitale ‘Varen doe je Samen’ voorlichtingsavond

publicatie: 13-11-2020

De wintermaanden zijn het perfecte moment voor een digitale voorlichtingsavond van Varen doe je Samen!, bijvoorbeeld voor jouw watersportvereniging of jachthaven.

 

Lees de brochure: Gasveilig – Veilig genieten aan boord

publicatie: 12-11-2020

Ga zorgvuldig om met gas, gebruik een goedgekeurde gasinstallatie en laat die minimaal elke drie jaar laten controleren. Gas vraagt dus om extra aandacht. Want bij een lek is er al snel ontploffings- en brandgevaar. Lees de brochure

 

Stremming Bosrandbrug Noord-Holland wegens werkzaamheden

publicatie: 09-11-2020

Wegens werkzaamheden heeft het scheepvaartverkeer de komende maanden hinder bij het passeren van de Bosrandbrug over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Werkzaamheden zijn nodig om de brug aan te sluiten op de centrale bediening die de provincie gepland heeft.

 

Hoe lang is (E10) benzine houdbaar?

publicatie: 04-11-2020

Hoe lang is (E10)-benzine voor je buitenboord motor eigenlijk houdbaar? En welke benzine is geschikt voor je boot? Lees er alles over en voorkom motorstoring door slechte benzine!

 

Vaarquiz-vraag: Welke navigatieverlichting?

publicatie: 03-11-2020

De vraag: Welke navigatieverlichting moet een klein zeilschip met een lengte van 9 meter dat tevens de motor gebruikt voeren? Lees hier het antwoord!

 

Windkracht en de schaal van Beaufort: hoe zit het precies?

publicatie: 27-10-2020

Storm! In Nederland komt het een paar maal per jaar voor. Het heeft vaak consequenties voor weg-, vlieg- en vaarverkeer. Het KNMI geeft hier waarschuwingen voor uit, gebaseerd op de Schaal van Beaufort. Waar waarschuwen ze voor en wat betekenen die waarschuwingen precies?

 

Waterpeilen en waterstanden op de binnenwateren: waar moet je rekening mee houden?

publicatie: 19-10-2020

Als je veilig wilt varen is het bij de navigatie belangrijk om de diepte te weten van het vaarwater. Nu staan de dieptes aangegeven op de vaarkaart, maar door allerlei omstandigheden zal de werkelijke diepte steeds veranderen.

 

Onderhoud op en rondom Krammersluizen tussen augustus 2020 en februari 2022

publicatie: 19-10-2020

In opdracht van Rijkswaterstaat gaat De Klerk Waterbouw uit Werkendam onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de Krammersluizen. Het betreft hierbij werkzaamheden aan de remmingwerken, afmeervoorzieningen, de bodembescherming en enkele buiten de vaarweg gelegen objecten.

 

Lees de brochure: Wat (niet) te doen in geval van onderkoeling

publicatie: 16-10-2020

Wist je dat kippenvel het eerste stadium van onderkoeling is? In het tweede stadium van onderkoeling gaat je lichaam rillen. In een volgend stadium word je suf en sloom en ga je slechter presteren.

 

Snelvaren op Burgumer Mar voorlopig uit beeld

publicatie: 13-10-2020

Een proef met snelvaren op de Burgumer Mar is voorlopig niet meer mogelijk. De provincie heeft het besluit voor de pilot onvoldoende gemotiveerd. Die uitspraak deed de rechtbank Noord-Nederland vorige week.

 

Instellen winterpeil Veerse Meer

publicatie: 12-10-2020

Vanaf maandag 21 oktober 2019 start Rijkswaterstaat met het verlagen van het waterpeil op het Veerse Meer naar het winterpeil van N.A.P. - 0,30 m. Naar verwachting zal het winterpeil uiterlijk maandag 28 oktober 2019 bereikt zijn.

 

Varen in het najaar? Ga goed voorbereid het water op!

publicatie: 09-10-2020

De dagen worden weer korter en de blaadjes beginnen van de boom af te vallen, de herfst dient zich aan. Varen in het najaar kan prachtig zijn en het is vaak veel rustiger op het water. Je moet met een aantal zaken rekening houden als je in het najaar het water op gaat. We zetten ze hier op een rij.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2020 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |