KNMC Zuiderzeewedstrijd 2020

  15-05-2020 - 17-05-2020

De Zuiderzeewedstrijd voor motorboten is een jaarlijkse internationale regelmatigheids- en navigatiewedstrijd, die op het IJsselmeer, Markermeer en/of de Randmeren wordt gehouden. Al sinds het begin van de 20e eeuw organiseert de KNMC deze wedstrijd die overeenkomstig de richtlijnen van de UIM (Union Internationale Motonautique) wordt gehouden.

De Zuiderzeewedstrijd 2020 staat open voor iedereen die met een motorboot wil participeren. Wel moet het schip en de bemanning voldoen aan de richtlijnen die op de website van de KNMC kunnen worden nagelezen.

Tijdens deze wedstrijd wordt de vaardigheid en behendigheid van de deelnemers op de proef gesteld en vergeleken. Het gaat daarbij om het uitzetten van de vaarroute en het berekenen van de vaartijden en -snelheden. Maar uiteraard is bepalend hoe nauwkeurig men vaart en navigeert. Alle beschikbare navigatiemiddelen mogen worden gebruikt. Ieder schip krijgt een gps-datalogger die constant de positie en snelheid opslaat. Op basis van deze gegevens wordt vastgesteld welk schip het meest accuraat heeft gevaren. Het schip met de minste strafpunten is de winnaar.

De Zuiderzeewedstrijd in 2020 wordt gehouden van 15 t/m 17 mei. De vertrekhaven is Lelystad, er wordt overnacht in Volendam en de aankomst is in Huizen. Kijk op de website www.knmc.nl voor meer gedetailleerde informatie, de deelnamekosten en het inschrijfformulier. Inschrijven kan tot 1 april 2020. 

© 2020 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |