Varen in het najaar

Na een mooie zomer is het najaar aangebroken. Dan is het goed om te weten dat voor een aantal bruggen en sluizen in Nederland andere bedieningstijden of –wijzen gelden. Ook de voorbereidingen voor het winterklaarmaken van je schip is van belang.

Bereid uw reis voor mbt bedieningstijden
'Varen doe je Samen!' raadt schippers aan de reis goed voor te bereiden en te plannen. Zeker op één van je laatste vaartochten dit seizoen of richting de winterstalling, maar ook als je langer in het seizoen door vaart. Op www.vaarweginformatie.nl of in de Wateralmanak 2016 vind je de bedieningstijden van alle bruggen en sluizen in Nederland. Kijk voor actuele informatie op www.vaarweginformatie.nl over bijvoorbeeld wijzigingen of stremmingen. Het kan ook zijn dat er bediening is op aanvraag.

Winterklaar maken van je boot
Bij het winterklaar maken van de boot is de motor, elektrisch systeem en tuigage een belangrijk onderdeel. Bekijk hier hoe je deze zaken goed kunt onderhouden. Aan het eind van het watersportseizoen heeft je schip qua onderhoud weer alle aandacht nodig. Als steuntje in de rug heeft de Waterkampioen een winterklus-checklist samengesteld.


 

© 2019 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring