Dag van de Watersport 2015

In Zeeland kwamen in augustus 2013 een echtpaar uit Zeeuws Vlaanderen om het leven toen hun motorboot op het Kanaal door Zuid-Beveland werd overvaren door een binnenvaarttanker uit Duitsland. De ongelukken tussen plezier- en beroepsvaart waren voor de partners van het project 'Varen doe je samen' reden om onderzoek te doen naar ongevallen tussen plezier- en beroepsvaart.

Tussen 2004 en 2013 zijn zeventien dodelijke slachtoffers gevallen bij ongelukken tussen recreatie- en beroepsvaart. Dat blijkt uit gegevens van de landelijke scheepsongevallendatabase. Vooral 2013 was een rampjaar met negen doden.

Om het aantal ongevallen terug te brengen hebben overheden en verschillende organisaties uit de beroeps- en recreatievaart in 2008 de voorlichtingscampagne 'Varen Doe Je Samen’ opgezet. Deze bestaat uit een website, brochures en een app waarop tips en adviezen staan voor zowel de beroeps- als recreatievaart. In maart dit jaar is de campagne een nieuwe fase ingegaan door het convenant 'Varen doe je Samen!' 2015 – 2020 te ondertekenen. Hierin krijgt veiligheidsbewustzijn op het water nog nadrukkelijker de aandacht.

Bekijk het volledige artikel via de website van Omroep Zeeland.

 


 

© 2017 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer