Dinsdag 1 september jaarlijkse testsluiting stormvloedkering Ramspol

vdjs

SAIL Amsterdam 2015 vindt plaats van 19 t/m 23 augustus 2015. Die dagen verwacht de Amsterdamse haven meer dan 5000 schepen en tienduizenden bezoekers. De veilige afwikkeling van het scheepvaartverkeer vindt in nauwe samenwerking plaats tussen Havenbedrijf Amsterdam, Waternet, Rijkswaterstaat en Politie.

Diverse nautische maatregelen zijn getroffen om het scheepvaartverkeer tijdens SAIL veilig te laten verlopen. Zo is er eenrichtingsverkeer op het Noordzeekanaal, zijn er stremmingen, snelheidsbeperkingen en geldt er een aanmeerverbod langs het Noordzeekanaal en op het IJ. Ten aanzien van beroepsvaart geldt konvooivaren.

De campagne ‘Varen op het IJ? Hou je koppie erbij!’ is van start gegaan. Met de campagne worden de bijzondere maatregelen tijdens SAIL Amsterdam 2015 en algemene regels en tips onder de aandacht gebracht bij iedereen die van plan is met een boot naar SAIL te komen. Alle maatregelen voor recreatievaart zijn terug te vinden op www.sail.nl. Er is een aparte kaart gemaakt met de nautische informatie. Bovendien zijn de regels samengevat in een folder die wordt verspreid onder de recreatievaart en is een speciale animatie gemaakt.

De belangrijkste vaarregels en tips
De belangrijkste vaarregels zijn:
- Het is niet toegestaan tegen de vaarrichting in te varen, te kruisen of in te halen;
- De maximale vaarsnelheid in het SAIL-gebied is 6 kilometer per uur;
- Houd stuurboordwal (rechts);
- Roeien, zeilen en jetskiën, Stand Up Padding e.d. is uitdrukkelijk verboden;
- Niet met alcohol aan het roer;
- Voer de juiste verlichting. De belangrijkste tips zijn:
- Volg aanwijzingen van toezichthouders en verkeersleiders direct op;
- Let op aanwijzingen op de informatieborden;
- Kinderen aan boord, zwemvesten aan;
- Kijk regelmatig achterom, laat je niet verrassen/vaar niet in de dode hoek van een groot schip.

Verplichte vaarrichting
Tijdens de SAIL-In parade op woensdag 19 augustus geldt van 9.00 tot 17.00 uur een verplichte vaarrichting van IJmuiden naar Amsterdam op het Noordzeekanaal, het IJ en de IJhaven (Oranjehaven). Het is niet toegestaan tegen deze vaarrichting in te varen, te kruisen of in te halen. De maximum snelheid tijdens de SAIL-In parade is overal 6 kilometer per uur.
Bij de SAIL Thank You parade op zondag 23 augustus vanaf 16.00 uur, zal de verplichte vaarrichting met de tall ships mee zijn. De maximum snelheid tijdens deze parade zal rond de 10 km/u liggen.

Kijk voor de meest recente informatie omtrent vaarregels op de website van SAIL 2015. Dit gaat o.a. over eenrichtingsverkeer, stremmingen, verscherp toegangsbeleid, maatregelen IJhaven, afmeren en boei- en bordenplan.

Havenbedrijf Amsterdam en SAIL
Sinds de eerste editie in 1975 is de Amsterdamse haven nauw betrokken bij de organisatie van SAIL. De organisatie van SAIL Amsterdam 2015 is in handen van Sail Event Partners (SEP). In SEP hebben Stichting Sail Amsterdam, Havenbedrijf Amsterdam en AEC Concepts & Events zich verenigd. Havenbedrijf Amsterdam is verantwoordelijk voor het handhaven van de veiligheid op het water in het SAIL-gebied en voor het waarborgen van een goede doorstroom van het scheepvaartverkeer op het IJ en
in het Noordzeekanaal tijdens SAIL. Ook faciliteert Havenbedrijf Amsterdam de aan- en afvaarten van de hospitality schepen in het westelijk havengebied waar tienduizenden zakelijke bezoekers worden ontvangen.

Over Havenbedrijf Amsterdam
De Amsterdamse haven is de vierde haven van West-Europa en groot in de overslag en verwerking van energieproducten. Het Noordzeekanaalgebied sloeg in 2014 ruim 97 miljoen ton goederen over waarvan circa 80 miljoen ton in de haven van Amsterdam. In de havenregio werken in totaal 66.000 mensen bij bedrijven in de haven of haven gerelateerde bedrijven. Daarvan werken zo’n 34.000 mensen in Amsterdam. Havenbedrijf Amsterdam NV heeft de ambitie om op een duurzame en innovatieve manier waarde toe te voegen voor klanten en omgeving. Het havenbedrijf stimuleert groei bij bedrijven, waarbij zorgvuldig met beschikbare ruimte en kwaliteit van water, bodem en lucht wordt omgegaan. Als Port of partnerships werkt het Havenbedrijf Amsterdam intensief samen met partners in het bedrijfsleven, stad en regio. Voor meer informatie www.portofamsterdam.nl en onze apps die zijn te downloaden op: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.labela.poa, voor Android, de app voor IOS staat: https://itunes.apple.com/nl/app/port-data/id839599951?mt=8 en de app voor windows is te downloaden: http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/port-data/6365b557-1147-40c3-acf6-37b07100ca21


 

© 2017 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer