Doorvaart Staande Mast Route Amsterdam gestremd door warmte

Geen bediening, Westerkeersluisbrug tot Schinkelbrug (A-10) woensdag 24 juli 2019 12:00 tot vrijdag 26 juli 2019 23:59 en zaterdag 27 juli 2019 15:20 tot maandag 29 juli 2019 09:00

Vanaf 24 juli 2019 is de Staande Mast Route door Amsterdam, over de Kostverlorenvaart, gestremd. Kostverlorenvaartroute tussen de Nieuwe Meer en de Oude Houthaven (Oude Houthaven, Westerkanaal, Singelgracht, Kattensloot, Kostverlorenvaart, Schinkel). 

De aanhoudende warmte zorgt ervoor dat de bruggen niet meer geopend kunnen worden. Door de hoge temperatuur zet het staal van de bruggen uit. Als het staal te ver uitzet zorgt dit ervoor dat een brug niet meer open of dicht kan. Sloepen en kleinere boten kunnen gewoon onder de bruggen doorvaren.

Kostverlorenvaartroute (Oostelijk deel Staande Mast Route)

De Kostverlorenvaartroute door Amsterdam passeert onder meer de Willemspoort, Wiegbrug, Kinkerbrug, Overtoomsesluis en de Zeilstraat. Deze route is als onderdeel van de Staande Mast Route zowel in gebruik door de beroeps- als de recreatievaart. Hoe lang de bruggen dicht blijven hangt af van de aanhoudende warmte. Check de berichtgeving. 

Westelijke Staande Mast Route

Ook op de route door Haarlem waren een aantal bruggen gestremd, dit bericht is inmiddels ingetrokken. Informatie over de bruggen in Haarlem zie website Gemeente Haarlem.

Let op: Voor de actuele informatie over stremmingen raadpleeg de website: www.vaarweginformatie.nl. Ook alternatieve routes kunnen gestremd zijn.

Op de foto: De Wiegbrug in de Kostverlorenvaart, een van de gesloten bruggen. Via Wikipedia.


 

© 2020 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |