Doorvaart Staande Mast Route Amsterdam gestremd door warmte

Vanaf 24 juli zal de Staande Mast Route door Amsterdam, over de Kostverlorenvaart, gestremd zijn. De aanhoudende warmte zorgt ervoor dat de bruggen niet meer geopend kunnen worden. Eerder werd al bekend dat de bruggen in de oostroute niet meer open zouden gaan. Sloepen en kleinere boten kunnen gewoon onder de bruggen doorvaren.

Kostverlorenvaartroute

De Kostverlorenvaartroute door Amsterdam passeert onder meer de Willemspoort, Wiegbrug, Kinkerbrug, Overtoomsesluis en de Zeilstraat. Deze route is als onderdeel van de Staande Mast Route zowel in gebruik door de beroeps- als de recreatievaart. Hoe lang de bruggen dicht blijven is niet bekend, dat hangt af van de aanhoudende warmte. 

Om ervoor te zorgen dat de wachtende schepen de stad nog door kunnen, wordt er in de avond en nacht en gaan de bruggen op de Westroute (Kostverlorenvaartroute) in de nacht van 24 op 25 juli tussen 4 en 5 uur nog een keer open. Mits dat kan zonder schade te veroorzaken, zo meldt de Gemeente Amsterdam. Waternet informeert de scheepvaart over de stremming en omleidingsroutes.

Alternatieve route

Let op: Voor de actuele informatie over stremmingen raadpleeg de website: www.vaarweginformatie.nl. Ook alternatieve routes kunnen gestremd zijn.

Laatste stand van zaken:
- Gezien de weersverwachtingen voor de komende dagen en zon intensiteit zal er bij 7 probleembruggen worden gekoeld.
- In ieder geval zal er morgen donderdag 02-08-2018 en vrijdag 03-08-2018 worden gekoeld.
- Vrijdagmiddag 03-08-2018 besluit de beheerder of wel of niet verder gegaan moet worden met koelen in het weekend.

Voor schepen met een mast of opbouw hoger dan zes meter is het advies om de alternatieve westelijke Staande Mast Route via Haarlem te kiezen. Lees hierover meer op de detailpagina van het middendeel van de route, of bekijk onderstaande kaart. In het routeakkoord van de Staande Mast Route is afgesproken dat er altijd één van beide alternatieven door West-Nederland bevaarbaar blijft.

Op de foto: De Wiegbrug in de Kostverlorenvaart, een van de gesloten bruggen. Via Wikipedia.


 

Knooppunten

Uw browser ondersteunt helaas geen dynamische kaarten.
© 2019 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring