Het waterpeil op het Veerse Meer wordt opgevoerd naar het zomerpeil

Aandacht voor veiligheid op het water op Boot Holland

Vaar zoveel mogelijk stuurboordwal, passeer bruggen vlot en let op snelheid en golfslag. Dat zijn de aandachtspunten waar ‘Varen doe je Samen!’ dit jaar de focus op legt. Het samenwerkingsverband wil de verkeersveiligheid tussen recreatie- en beroepsvaart verbeteren door het geven van voorlichting. ‘Varen doe je Samen!’ staat in samenwerking met Provincie Fryslân, Rijkswaterstaat en Provincie Groningen vanaf vrijdag 12 februari op watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden.

Veilig kunnen varen is voor de recreatie- en beroepsvaart van groot belang. Om de veiligheid op de Nederlandse grote vaarwegen te vergroten is 'Varen doe je Samen!' gelanceerd. Het gaat om een landelijk samenwerkingsproject van onder andere provincies, Rijkswaterstaat, de Koninklijke BLN-Schuttevaer, de watersportsector en de Unie van Waterschappen. Naast voorlichting over de veiligheid, voorzorgsmaatregelen, nieuwe wet- en regelgeving, zijn mogelijke gevaarlijke situaties beschreven. Er zijn knooppuntenboekjes gemaakt met veilige adviesroutes. Kijk voor meer informatie op www.varendoejesamen.nl.

Boot Holland
Boot Holland vindt plaats van 12 t/m 17 februari 2016 in Leeuwarden. De stand van ‘Varen doe je Samen!’ heeft standnummer 5064. Watersporters zijn welkom voor praktische tips en kunnen op een (interactieve) vaarkaart hun knelpunten aangeven. Tevens zullen er regionale filmbeelden getoond worden van specifieke situaties op het water. De openingstijden zijn te vinden op www.boot-holland.nl.

Meer informatie over ‘Varen doe je Samen!’ kun je vinden op www.varendoejesamen.nl of download de ‘Varen doe je Samen!’ App via Android of ITunes.


 

© 2017 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer