Hinder scheepvaart Koopvaardersschutsluis

vdjs

Rijkswaterstaat voert van dinsdag 22 september 05.00 uur tot en met zaterdag 26 september 2015 07.00 uur renovatiewerkzaamheden uit aan de Brug over de Beneden-Merwede, beter bekend als de ‘Papendrechtsebrug’, in de N3 tussen Papendrecht en Dordrecht. Om de levensduur met tientallen jaren te verlengen en een vlotte en veilige doorstroming over het water en de weg te kunnen blijven garanderen, vervangt Rijkswaterstaat de motoren voor het beweegbare deel van de brug. Houd hier rekening mee met de reisvoorbereiding.
 
Hinder voor het scheepvaartverkeer
Tijdens de werkzaamheden is bediening van het beweegbare deel van de brug niet mogelijk van dinsdag 22 september 05.00 uur tot zaterdag 26 september 07.00 uur. Schepen moeten rekening houden met een stremming van het beweegbare deel (het basculedeel) van de brug. De doorvaarthoogte van de vaste overspanning bedraagt NAP +13,40 meter. Recreatieschepen die te hoog zijn, zullen hun mast moeten strijken.
 
Omvaarroute
Er is geen omvaarroute.

Nachtelijke afsluiting
In de nacht van donderdag 24 september 21.30 uur tot vrijdag 25 september 05.30 uur a.s. is de N3 afgesloten tussen Burg. Keijzerweg in Papendrecht en de Provincialeweg in Dordrecht.

Meer informatie leest u op de factsheet van Rijkswaterstaat.


 

© 2017 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer