Hinder scheepvaart vanwege groot onderhoud Koopvaardersschutsluis Den Helder

De Oudegracht en de Stadsbuitengracht zijn tijdens de feestelijkheden rondom de tijdrit en de Grand Depart in het weekend van 3 juli en 5 juli tijdelijk afgesloten voor het in- en uitvarende waterverkeer. Ook de bruggen over de Vaartscherijn in de gemeente blijven dan dicht (De Roode-, David van Mollem- en Steenenbrug en de Weerdsluis worden wel bediend). Overigens is beperkte doorvaart op zaterdag 4 juli wel mogelijk. In konvooien kunnen de waterrecreanten op bepaalde tijden onder begeleiding de stad via de Oudegracht binnen varen en verlaten.

Bezoekersstroom via het water
Toeschouwers en fans die met de auto of met een touringcar naar de stad komen, worden onder andere geleid naar parkeerplaatsen in de buurt van het water. Via het water kunnen de bezoekers met taxiboten naar het centrum en weer terug. Vooral de Oudegracht en de Stadsbuitengracht zullen hiervoor op zaterdag intensief worden gebruikt. Doorvaart voor de waterrecreanten is dan niet mogelijk wel voor de beroepsvaart/rondvaart.

Beweegbare bruggen dicht voor waterverkeer
De start van de Tour de France komt maar zelden voor in Nederland. Daarom is de verwachting dat op 4 en 5 juli honderdduizenden toeschouwers naar de stad Utrecht zullen afreizen om dit unieke spektakel mee te maken. Voor calamiteiten staan hulpdiensten klaar en moeten vrije doorgang hebben om overal snel bij te kunnen komen als het noodzakelijk is. In verband hiermee blijven de beweegbare bruggen tijdens het Tourspektakel voor het waterverkeer gesloten. Concreet betekent dit, dat de bruggen en de sluis vrijdag 3 juli tot 20:00 uur worden bediend. Hierna blijft Utrecht aan de Zuidkant (kant Vaartscherijn) gesloten voor het vaarverkeer tot naar verwachting zaterdagavond 20:30 uur. Dit tijdstip wordt bepaald door de politie en kan afhankelijk van de ontwikkelingen nog variëren. Vanaf dat moment kan het scheepvaartverkeer in konvooi door de stad varen tot 22:00 uur. Zondag 5 juli blijven de bruggen gesloten tot 15:30 uur. Hierna is vrije doorvaart mogelijk tot 20:00 uur. Vanaf maandag 6 juli is de dienstregeling weer normaal.   


 

© 2017 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer