Stremming Oude Rijn Alphen voorbij

Op vrijdag 6 november wordt in de Flevo Marina in Lelystad het symposium ‘Van data naar veilige navigatie’ georganiseerd. Er zijn presentaties van onder meer de Dienst der Hydrografie, Meteoroloog Henk Huizinga van NimosMeteo en Wouter Kuik van de firma Stentec.

De hoeveelheid gegevens die de schipper en/of navigator routinematig ter beschikking staat is volgens het Nederlands Instituut voor Navigatie in de laatste tientallen jaren erg uitgebreid. “Dit lijkt alleen maar de navigatorische mogelijkheden vergroot te hebben en daarmee de veiligheid. Toch wijst de praktijk uit dat er zich situaties voordoen waarbij moet worden teruggevallen op het ouderwetse werk.”

Het Instituut voor Navigatie organiseert het symposium met de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers, de Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club en het Watersportverbond.
Het symposium vindt plaats in Restaurant ‘Aan ut Water’ van 13.00 tot 17.00 uur. Het maximale aantal deelnemers is 70. De doelgroep bestaat uit ervaren zeilers en motorbootvaarders op groot- en binnenwater.

Deelname kost 20 euro en is definitief na overmaking van dat bedrag op de rekening van het Nederlands Instituut voor Navigatie:  NL69 INGB 0000 3899 79.


 

© 2017 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer