Tapsloot Beatrixbrug (Westknollendam) voor scheepvaart gestremd

De Tapsloot bij de Beatrixbrug in Westknollendam is van 24 augustus 20.00 uur tot en met 27 augustus 5.00 uur gestremd voor alle vormen van scheepvaart. In dat weekeinde wordt het beweegbare brugdek van de tijdelijke brug gemonteerd. 

De provincie Noord-Holland verricht groot onderhoud aan de N246 en N244, van Wormerveer tot Alkmaar. Onderdeel van de werkzaamheden is de vernieuwing van de Beatrixbrug. Om de doorstroming van het wegverkeer zoveel mogelijk te garanderen, komt naast de huidige Beatrixbrug, een tijdelijke brug met 1 rijstrook voor iedere rijrichting en een fietspad. De tijdelijke brug wordt op 8 september in gebruik genomen. De tijdelijke brug kan geopend worden om scheepvaartverkeer te laten passeren.

Omleidingsroutes scheepvaart

Voor de scheepvaart gelden de volgende omleidingsroutes:

De omleidingsroute voor de beroepsvaart staat bij de scheepvaartberichten op www.vaarweginformatie.nl. De omleidingsroute voor de staande-mast wordt aangegeven in de scheepvaartberichten en op de borden. Voor de recreatievaart loopt de omleidingsroute via de Knollendammervaart en de Kogerpolderbrug. Dit is tevens de adviesroute voor de hele periode dat er werkzaamheden aan de Beatrixbrug zijn.

Hoogte- en breedtebeperking

Na plaatsing van het brugdek van de tijdelijke Beatrixbrug geldt een hoogtebeperking voor het scheepvaartverkeer totdat de tijdelijke brug weer verwijderd is. In gesloten toestand is de maximale doorvaarhoogte 1,5 meter. Van 8 september tot en met 28 december 2018 komt daar een breedtebeperking bij. De breedte van de doorvaart is dan maximaal 12,5 meter.

Verbetering veiligheid en doorstroming

Onderdeel van het onderhoudswerkzaamheden aan de N246 en N244 is ook de vernieuwing van de Kogerpolderbrug. Verder maakt de provincie van de gelegenheid gebruik om meteen de verkeersveiligheid en de doorstroming op dit traject te verbeteren. Bijvoorbeeld door een nieuwe rotonde, nieuwe afslagen en nieuwe fietsoversteekplaatsen aan te leggen. Volgens de huidige planning is eind 2019 het gehele werk klaar.

De inzet van provincie is om in deze periode de hinder voor iedereen zoveel mogelijk te beperken. Daartoe is de duur van de werkzaamheden zo kort mogelijk gehouden en wordt gebruik gemaakt van tijdelijke bruggen met twee rijstroken, net als in de huidige situatie.

Meer informatie

Voor vragen en opmerkingen over dit project kun je contact opnemen met het Servicepunt Provincie Noord-Holland via het gratis telefoonnummer 0800 – 0200 600 of stuur een e-mail naar servicepunt@noord-holland.nl. Daarnaast kun je ook informatie vinden over de achtergrond van het project, de werkzaamheden en planning op de website van de Provincie Noord-Holland.


 

© 2020 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |