Veilig Varen op de Waal

drukte op het IJ

SAIL Amsterdam 2015 vindt plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus. SAIL werd voor het eerst georganiseerd in 1975 en is uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke evenement van Nederland. Het hart van SAIL wordt altijd gevormd door de indrukwekkende vloot van Tall Ships, varend erfgoed, moderne schepen, marineschepen en replica’s. Daarnaast vindt er tijdens het evenement een dagelijks wisselend programma plaats van allerlei culturele en sportieve activiteiten. SAIL Amsterdam is het grootste, gratis toegankelijke publieksevenement van Nederland.

Vanwege extreme drukte op het water tijdens de vorige editie van SAIL, gelden er ook dit keer ten behoeve van de veiligheid op het water strenge regels. De vaarregels zijn gepubliceerd via de website van SAIL. Lees alle vaarregels tijdens de Sail.

Beroepsvaart:
Alle beroepsvaart, inclusief niet-geaccrediteerde hospitality vaart, moet voor het gehele traject over het IJ tussen het Stenen Hoofd en de Oranjesluizen/Amsterdam-Rijnkanaal rekening houden met aanvullende maatregelen zoals het verplicht varen in konvooi en snelheidsbeperkingen. Dit betekent dat beroepsvaart die niet geaccrediteerd is om in de IJhaven te varen, zich zonder oponthoud in groepsverband (konvooi) onder begeleiding van een dienstvaartuig het IJ moet passeren. De havenmeester van Amsterdam organiseert de met enige regelmaat uit te voeren konvooivaart en bepaalt het moment waarop het konvooi het evenementengebied passeert.

Recreatievaart:
Wil je met de boot naar SAIL Amsterdam 2015? Let dan op, de vaarregels zijn aangepast. Vanwege extreme drukte op het water en gevaarlijke situaties die tijdens de vorige editie van SAIL zijn ontstaan, gelden er dit keer ten behoeve van de veiligheid op het water strenge regels voor toegang tot de Oranjehaven (IJ-haven). Uitgangspunt is dat het hart van SAIL Amsterdam 2015 gratis toegankelijk is voor kleine particuliere boten zonder commercieel oogmerk.

Het koor BLC (Babette Labeij Choir) zingt de vaarregels tijdens de Sail:


 

© 2017 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer