Voorkom onderkoeling!

Het recreatieseizoen is weer begonnen en de recreatievaart op het Noordzeekanaal en het IJ zal flink toenemen. Pleziervaart en beroepsvaart komen elkaar hier tegen, en zitten daarbij soms letterlijk in elkaars vaarwater. Om deze interactie veilig te laten verlopen, communiceert Havenbedrijf Amsterdam, partner project 'Varen doe je Samen!', de vaarregels voor de recreatievaart. Bekijk het bericht.

Belangrijkste boodschap is dat regels nodig zijn om het scheepvaartverkeer veilig te laten verlopen. Deze regels gelden voor alle scheepvaart (beroeps- en recreatie) en ook voor vissers.

De vaarregels die gelden voor de recreatievaart zijn als volgt:
- Ken de vaarregels zoals de maximale vaarsnelheid op de verschillende trajecten;
- Houd zoveel mogelijk stuurboordwal aan, zorg dat de juiste verlichting wordt gebruikt en houd de overige watergebruikers goed in de gaten door regelmatig achterom te kijken;
- De havenbekkens zijn alleen toegankelijk voor de beroepsvaart die daar laden en lossen;
- Ga niet met te veel personen aan boord en ga niet met alcohol aan het roer.

Janine van Oosten, Havenmeester van Amsterdam: "Beroeps- en pleziervaart hebben een andere insteek maar maken samen gebruik van de vaarweg. Als Havenmeester heb ik slechts één belang: een veilige, vlotte en milieuverantwoorde afwikkeling van het scheepvaartverkeer. Zeker met het oog op SAIL 2015, waar we in augustus vele duizenden extra vaartuigen verwachten is het opvolgen van regels zo mogelijk nog van groter belang. Als iedereen zich aan deze regels houdt, gaan we een veilig en fantastisch recreatieseizoen voor alle vaarweggebruikers tegemoet".

Meer informatie kun je vinden in de folder ‘Veilig varen’ deze is verkrijgbaar bij jachthavens in de regio, bunkerstations, de Oranjesluizen en is hier te downloaden. De knooppunten in Noord-Holland kun je hier bekijken.


 

© 2017 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer