Week van de Watersport

Aan het begin van het vaarseizoen wil je het liefst meteen gaan varen. Het is toch verstandig om een aantal zaken grondig te checken/inspecteren voordat u het vaarseizoen begint. 'Varen doe je Samen!' richt zich op de veiligheid op het water. Om zorgeloos te kunnen varen zal er voorafgaand aan het varen aan (techinische) preventie gedaan dienen te worden. Zo hebben we bijvoorbeeld informatie over motorstoring, maar ook over tuigage. 

Elk jaar komen hulpverleners in actie voor mensen die op het water in problemen raken. Motorpech blijkt een veel voorkomende bron van ellende. Wie graag vaart doet er goed aan het koelwatersysteem, de koelwaterinlaat en de brandstofvoorziening van de motor dagelijks te controleren. De brochure Voorkom Motorstoring geeft tips om motorstoring te voorkomen.

Hoe?: Tank! Check! Denk!

Lees of download hier de speciale brochure over Voorkom Motorstoring

Omdat de tuigage zo’n vitale rol speelt aan boord, is regelmatige controle van mast, giek, spinnakerboom, beslag en staand en lopend want noodzakelijk. Dat is uit preventief oogpunt belangrijk. Het tijdig ontdekken van haarscheurtjes of een losse tier kan een catastrofe aan boord voorkomen. Want áls een mast overboord gaat, is de gevolgschade aanzienlijk en de kans op letsel is groot.

Lees of download hier de speciale brochure over Veilige tuigage
 


 

© 2017 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer