Staande Mast Route: geen bediening Visserbrug Groningen

publicatie:
17
-
06
-
2024
Vanwege een defect onderdeel is de Visserbrug over de A in Groningen gestremd tot halverwege augustus. Doorvaart is alleen mogelijk voor boten tot 1.60 meter.

(!) Bericht van gemeente Groningen: Op 5, 6 en 7 juli is de doorvaart door de Visserbrug tijdelijk vrij, ook voor staande masten. Gemeente Groningen hoopt zo zoveel mogelijk vastliggende scheepvaart te kunnen helpen. Na 7 juli zal de doorvaart weer beperkt zijn. Over het vervolg kan Gemeente Groningen verder nog geen uitsluitsel geven.

Donderdagmiddag 13 juni werd door het stadsbeheer geconstateerd dat het systeem dat de brug laat kanten is ‘gescheurd’. Het onderdeel zal vervangen moeten worden en daarvoor moet de hele ‘val’ (het contragewicht) van de brug eruit. Brugbediening is niet mogelijk. De verwachting is dat de werkzaamheden tot medio augustus 2024 zullen duren.

Staande Mast Route

Voor de Staande Mast Route heeft dit grote gevolgen op het traject Noord-Nederland. De Visserbrug is onderdeel van de route, maar door de stremming zal er omgevaren moeten worden via de Waddenzee en/of de Noordzee.

Niet alleen zeilboten, maar ook veel motorboten worden geraakt door de stremming. Door de geringe doorvaarthoogte van 1.60 meter voor de Visserbrug, zullen ook veel motorboten moeten omvaren. Dit kan via het Van Starkenborghkanaal en de Oostersluis. Let op dat deze omleiding niet door hogere scheepvaart of met staande mast gevaren kan worden.

Meer informatie

Kijk op vaarweginformatie.nl voor actuele stremmingen en informatie zoals de doorvaarthoogtes.

Goede, veilige vaart!

© Foto boven via Wikimedia Commons