Vrijwilligers en ambassadeurs

Vrijwilligers en ambassadeurs

'Varen doe je Samen!' werkt met ambassadeurs en vrijwilligers. Ambassadeurs dragen het gedachtengoed van "Varen doe je Samen!' uit namens één van de partners. Zij draaien mee op beurzen, geven lezingen en delen graag hun kennis op het vakgebied. Zij werken vaak samen met andere ambassadeurs en vrijwilligers.

Word vrijwilliger

Vind je het leuk om jouw passie voor varen over te dragen en vind je veilig varen en veilig vaarwater ook een belangrijk thema? Wil je graag samen met anderen een bijdrage leveren om veilig varen te promoten? Meld je dan aan als vrijwilliger van ‘Varen doe je Samen!’. We kunnen jouw enthousiasme, expertise en inzet heel goed gebruiken. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor ons werk om mensen meer bewust te maken van het belang van veilig varen.

Als vrijwilliger geef je presentaties over veilig varen bij jachthavens en watersportverenigingen, op basisscholen en nautische vaaropleidingen. Je staat op beurzen, helpt bij evenementen (voor of achter de schermen), leidt andere vrijwilligers op, en je helpt als steward op de sluizen.

We verheugen ons op je komst en hebben er zin in om er samen een prachtige tijd van te maken!

Voordelen voor jou

Je krijgt er veel voor terug: je verbetert jezelf met nieuwe vaardigheden en werkervaring, dat is goed voor je carrière en je CV. Je krijgt reisvergoeding. Je ontmoet nieuwe mensen. En het bijdragen aan veiliger varen is leuk om te doen, je krijgt er veel waardering voor.

Wat vragen we?

  • Minimaal Klein Vaarbewijs 1 en/of 2: kennis van en liefst ervaring met de vaarreglementen
  • Kennis van ‘Varen doe je Samen!’ (je vindt het meeste op deze website)
  • Ervaring op het water
  • Een pre is praktijkervaring met het varen vanuit de beroepsvaart
  • Je bent enthousiast en actief (geweest) op het water of in de waterrecreatie
  • Je kunt en wilt veiligheid vanuit recreatie- en beroepsvaart benaderen
  • Je vindt het leuk om te spreken voor een groep, je staat open voor discussie en je bent representatief

Hoe meld je je aan?

Je kunt je als vrijwilliger ‘Varen doe je Samen!’ aanmelden door een e-mail te sturen naar info@varendoejesamen.nl. Stuur je svp je CV mee. Je krijgt snel reactie van ons.

Meer informatie: