Boet’s Boten Bingo maakt kinderen bewust van veilig varen

publicatie:
12
-
05
-
2021
Met Boet’s Boten Bingo leren de kinderen van ‘Boet de Meerkoet’ hoe je veilig varen moet. Op iedere bingokaart staan negen items waarnaar de kinderen tijdens een vaartocht op zoek moeten. Download gratis Boet's Boten Bingo.

Wat kom je allemaal tegen tijdens een vaartocht? Daar draait het om op de nieuwe bingokaarten van Boet’s Boten Bingo. Met de kaarten kunnen de kinderen aan boord bingo spelen tijdens het varen en leren zo spelenderwijs van alles over veilig varen, boten, water en natuur. Er zijn bingokaarten voor verschillende leeftijdscategorieën gratis te downloaden via onze website.

Spelenderwijs leren

Met Boet’s Boten Bingo leren de kinderen van ‘Boet de Meerkoet’ hoe je veilig varen moet. Op iedere bingokaart staan negen items waarnaar de kinderen tijdens een vaartocht op zoek moeten. Dit kunnen zowel dingen zijn die ze aan boord kunnen vinden, maar ook buiten de boot. Zoals bijvoorbeeld een vaarverkeersbord, een marifoon of een scheepstoeter. Wie als eerste alle vakjes ingekleurd heeft, mag BINGO! roepen en heeft gewonnen.

Veilig varen

Met de gratis bingokaarten maken de kinderen al op jonge leeftijd kennis  met veiligheid op het water en alles wat daarbij komt kijken. Rowena van der Maat, projectleider van ‘Varen doe je Samen!’: “Met Boet’s Boten Bingo maken we het varen nog een stukje leuker. De kinderen kunnen lekker bingo spelen aan boord en ondertussen leren ze bijvoorbeeld wat een bolder, remmingwerk of een kompas is. De volwassenen aan boord kunnen uitleg geven als de kinderen iets nog niet kennen, zodat ze spelenderwijs leren wat er allemaal komt kijken bij een veilige vaart.”

Bingokaarten

De Boet’s Boten Bingo-kaarten zijn in verschillende varianten gratis te downloaden om zelf uit te printen en mee aan boord te nemen. Er zijn kaarten in de leeftijdscategorie 4-6 jaar en voor kinderen van 7-9 jaar. Voor die laatste groep is ook een bingokaart ontwikkeld met items die je tegenkomt als je op open water vaart. Naast de bingokaarten zijn er ook kleurplaten van Boet te downloaden en is er op de website nog veel meer informatie voor kinderen te vinden. Alle tekeningen zijn beschikbaar gesteld door Marianne Gerrits. 

Download Boet’s Boten Bingo via www.vdjs.nl/doen.