De vijf meest gelezen artikelen van 2023

publicatie:
21
-
12
-
2023
Nog ongeveer een week en 2023 ligt alweer achter ons. Een mooi moment om terug te blikken welke artikelen jullie het afgelopen jaar het meest hebben gelezen. Dit is de top vijf van 2023.

Zoals gewoonlijk nemen we alleen nieuwsartikelen mee, anders zou de homepage en de pagina met Knooppunteninformatie hoog in het rijtje staan.

Top 5

5. Zes tips om de boot winterklaar te maken – Goed voorbereid de winter ingaan. Als we de cijfers morgen geloven was dit artikel een prettige opfrisser om te lezen voordat je vaartuig weer enkele maanden op of aan de kant staat.

4. De 5 belangrijkste vaarregels – In dit artikel lees je de belangrijkste vaarregels die je minimaal moet weten voordat je het water op gaat. Handig voor nieuwe watersporters, maar ook als naslag.

3. Staande Mast Route – Dit jaar stijgt de informatiepagina over de Staande Mast Route met twee plekken. Niet gek, gezien de vele werkzaamheden op de Staande Mast Route. Op deze pagina staat algemene informatie over de route.

2. Snel varen? Bekijk de overzichtskaart snelvaargebieden – Het artikel over snelvaren met interactieve kaart van Nederland met snelvaargebieden (meer dan 20 km/u), werd ook dit jaar veel geraadpleegd. Hoewel het op de pagina van snel varen staat, is het ook handig om te raadplegen als je niet zeker weet wat de maximale snelheid in een vaargebied is.

1. Windkracht en de schaal van Beaufort: hoe zit het precies? – het was weer een stormachtig jaar als we het aantal bezoekers op de pagina tellen. Net als vorig jaar staat het artikel over de schaal van Beaufort met overtuiging op plek 1. De schaal van Beaufort is op de pagina makkelijk te lezen in een tabel, waar een omschrijving staat en windsnelheden worden weergegeven in zowel knopen als km/uur en m/sec.

Andere opvallende berichten

Naast de top 5 waren er ook andere opvallende artikelen die veel werden bekeken. Zo werd ons interview met Alexander Pechtold (CBR) dat een praktijkexamen vaarbewijs er niet gaat komen goed gelezen, waren jullie nieuwsgierig naar marifoontermen en hoe lang (E10) benzine houdbaar is.

Als laatste willen we onze oosterburen bedanken, want de Duitstalige pagina stond maar liefst op plek zeven van meest bekeken pagina’s. Veilig varen doen we natuurlijk ook samen auf Deutsch!

Goede, veilige vaart, ook in 2024!

No items found.