Dierendag: extra aandacht veilig varen

publicatie:
04
-
10
-
2019
In het kader van de landelijke Dierendag is een speciaal initiatief gelanceerd over het voorkomen van het te water geraken van huisdieren, met name katten, onder de titel Kat&Water met tips en adviezen. Honden, maar ook katten gaan steeds vaker mee aan boord, en komen in aanraking met water. Dit kan soms onveilige situaties opleveren op het water (bijvoorbeeld door afleiding of het over boord vallen/springen). Daarnaast zijn er veel honden en katten, die een echt scheepsleven leiden (bijvoorbeeld aan boord van een binnenvaartschip of woonboot). De kans dat een huisdier te water geraakt is dan ook reëel aanwezig.

Dierendag: extra aandacht voor veilig varen met hond en kat


In het kader van de landelijke Dierendag is een speciaal initiatief gelanceerd over het voorkomen van het te water geraken van huisdieren, met name katten, onder de titel Kat&Water. Hier is informatie te vinden met praktische tips en adviezen.


Honden, maar ook katten gaan steeds vaker mee aan boord, en komen in aanraking met water. Dit kan soms onveilige situaties opleveren op het water (bijvoorbeeld door afleiding of het over boord vallen/springen). Daarnaast zijn er veel honden en katten, die een echt scheepsleven leiden (bijvoorbeeld aan boord van een binnenvaartschip of woonboot). De kans dat een huisdier te water geraakt is dan ook reëel aanwezig.


'Varen doe je Samen!' heeft eerder aandacht besteed aan veilig varen met huisdieren en tips om het varen met huisdieren, met name kat en hond, veiliger te maken, zie ook de blokken hieronder genoemd.