Eemshaven open voor plezierjachten in nood – bekijk de flyer

publicatie:
15
-
02
-
2022
In het noorden van de provincie Groningen ligt de Eemshaven. Er varen ferry’s en zeeschepen en de haven is daarom niet geschikt en zelfs verboden voor recreatievaart. Er is een uitzondering: een plezierjacht in nood is welkom. Wat je in zo’n geval moet doen? Groningen Seaports maakte er een flyer over.

In het noorden van de provincie Groningen ligt de Eemshaven. Er varen ferry’s en zeeschepen en de haven is daarom niet geschikt  en zelfs verboden voor recreatievaart. Er is een uitzondering: een plezierjacht in nood is welkom. Wat je in zo’n geval moet doen? Groningen Seaports maakte er een flyer over.

Ferry’s die op vaste tijden varen, grote zeeschepen met uitstekende ladingdelen, zeeschepen die beperkt kunnen manoeuvreren door hun diepgang, allerlei binnenvaartschepen. De Eemshaven is een drukke industriehaven. En duidelijk niet geschikt om plezierjachten te ontvangen. Binnenvaren en aanleggen is dan ook ten strengste verboden.

Nood breekt wet

Toch mag recreatievaart in noodgevallen tijdelijk in de haven liggen. Extreem slecht weer, averij, gewonden; op zulke momenten ben je er als mens voor elkaar. Voor bezoek gelden dan wel strenge regels. Groningen Seaports maakte daarom een flyer met de regels waaraan je je moet houden. Denk aan: ruim van te voren aanmelden, niet zeilen in de haven en de kortste route naar de bestemming nemen. Dat zal in de meeste gevallen de drijvende steiger in de Emmahaven zijn.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is natuurlijk het beste om te voorkomen dat je in een noodsituatie terecht komt. Bereid je reis daarom goed voor. Zorg dat je over recente kaarten van het gebied beschikt en houd rekening met het weer en getij. Natuurlijk zorg je ervoor dat je boot tiptop in orde is. Maar mocht de nood aan de man zijn, dan ben je welkom in de Eemshaven.

Flyer Recreatievaart in de Eemshaven

Groningen Seaports maakte een flyer waarin staat wat je moet doen wanneer je in een noodsituatie van de Eemshaven gebruik wilt maken. Bekijk de flyer:  Recreatievaart in de Eemshaven

(Bron: Watersportverbond - Foto boven: Wikipedia- Door Baykedevries - Eigen werk, CC BY-SA 4.0,)