Maatregelen scheepvaartverkeer na aanvaring Goereesesluis

publicatie:
01
-
03
-
2023
De brug voor lokaal verkeer over de Goereesesluis bij Stellendam is woensdagavond 22 februari 2023 aangevaren door een binnenvaartschip en kan sinds die tijd niet meer goed dicht. De brug is na de aanvaring niet meer te gebruiken en afgesloten voor het scheepvaart- en lokale wegverkeer.

Herstelmaatregelen Goereesesluis Stellendam

Rijkswaterstaat werkt aan herstelmaatregelen om ervoor te zorgen dat het verkeer zo snel mogelijk weer gebruik kan maken van deze brug. Op dit moment bereiden ze een operatie voor om het beschadigde brugdek binnen enkele weken uit te hijsen, om het daarna elders te repareren.

Doorgang scheepvaart Goereesesluis

Sinds de aanvaring is het gehele sluiscomplex gestremd geweest voor alle scheepvaart. Inmiddels is het aangevaren brugdek gestut zodat het veilig op zijn plek blijft liggen.

Sinds vrijdag 24 februari 12.00 uur is hierdoor het complex weer vrijgegeven voor schepen lager dan 6 m zodat die onder de brug door kunnen varen. De stremming voor hoge schepen vanaf 6 m blijft bestaan totdat het brugdek is uitgehesen. De omvaarroute voor hoge schepen met een diepgang van maximaal 2.80 m loopt via achtereenvolgens het Haringvliet, de Beningen, het Spui, de Oude Maas en de Nieuwe Waterweg.

Kijk voor de meest actuele informatie altijd op Vaarweginformatie.nl.

Goede, veilige vaart!