Wereldprimeur voor Maritieme Academie met binnenvaartsimulator

publicatie:
08
-
11
-
2016
Na een ontwikkelingsperiode van drie jaar is de Full Mission Binnenvaartsimulator, die bij de Maritieme Academie Harlingen is geplaatst, klaar voor gebruik. Deze aanwinst binnen de Maritieme Academie Holland wordt gezien als de meest geavanceerde binnenvaartsimulator ter wereld. Afgelopen vrijdag werd het geavanceerde apparaat officieel in gebruik genomen.

Na een ontwikkelingsperiode van drie jaar is de Full Mission Binnenvaartsimulator, die bij de Maritieme Academie Harlingen is geplaatst, klaar voor gebruik. 

Deze aanwinst binnen de Maritieme Academie Holland wordt gezien als de meest geavanceerde binnenvaartsimulator ter wereld. Afgelopen vrijdag werd het geavanceerde apparaat officieel in gebruik genomen.

De simulator is in eerste plaats beschikbaar voor onderwijs aan leerlingen en studenten van de Maritieme Academie Holland, maar kan ook ingezet worden voor bedrijfstrainingen of voor opdrachten vanuit de overheid. De openingshandeling is verricht door Leon Maas, directeur-bestuurder van de Maritieme Academie Holland, samen met gedeputeerde Michiel Schrier van de provincie Friesland.

De Full Mission Binnenvaartsimulator is een instrument om onveilige situaties in een veilige omgeving te oefenen en heeft daarmee volgens de Maritieme Academie een meerwaarde binnen het maritiem onderwijs en bedrijfsleven. Het is de eerste simulator die volledig volgens de technische eisen van de Rijnvaartcommissie is ontwikkeld.


Bron: 
Franeker Courant
GPTV

No items found.