Boot Holland verschoven naar 2022

publicatie:
03
-
12
-
2020
De dertigste editie van Boot Holland in Leeuwarden, die gepland stond voor februari 2021, gaat niet door. De organisatie heeft vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus besloten de beurs voor 2021 te annuleren. De volgende editie staat nu gepland voor 9 t/m 13 maart 2022.

De 31e editie van Boot Holland in Leeuwarden, die gepland stond voor februari 2021, gaat niet door. De organisatie heeft vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus besloten de beurs voor 2021 te annuleren. De volgende editie staat nu gepland voor 9 t/m 13 maart 2022.

Begin maart

Daarmee neemt de organisatie het tijdslot over dat traditioneel door de HISWA Amsterdam werd gebruikt. Die beurs kondigde in 2020, na vroegtijdige sluiting vanwege de coronapandemie, aan dat er geen vervolg meer zou komen en dat ‘de Hiswa’ met pensioen ging.

Aanhoudende onzekerheid

WTC Expo, de beursorganisatie van Boot Holland laat weten de beslissing om de beurs te annuleren te betreuren, maar veiligheid voorop te stellen. “Deze annulering komt voort uit de aanhoudende onzekerheid en de voortdurende dreiging van maatregelen gericht op het inperken van het hardnekkige Corona virus.Een bezoek aan Boot Holland moet veilig en verantwoord zijn. De omstandigheden rondom Corona veranderen continu wat veel onzekerheid met zich meebrengt. Hierdoor kunnen wij niet de garantie bieden dat Boot Holland op een verantwoorde manier in februari 2021 kan plaatsvinden”.

Veiligheidsplein

'Varen doe je Samen!' is de afgelopen jaren altijd aanwezig geweest op het Veiligheidsplein van Boot Holland (foto boven). In 2019 werd tijdens de beurs het nieuwe convenant van Varen doe je Samen! ondertekend. Zet de nieuwe data voor 2022 alvast in je agenda, want dan zijn we gewoon weer van de partij!  

Begin maart

Met de nieuwe data, 9-13 maart 2022, neemt de organisatie het tijdslot over dat traditioneel door de HISWA Amsterdam werd gebruikt. Die beurs kondigde in 2020, na vroegtijdige sluiting vanwege de coronapandemie, aan dat er geen vervolg meer zou komen en dat ‘de Hiswa’ met pensioen ging.