Havenbedrijf Amsterdam start Campagne: Veilig varen op het IJ

publicatie:
04
-
07
-
2022
Havenbedrijf Amsterdam start Campagne: Veilig varen op het IJ Vanwege de drukte op het IJ is het Havenbedrijf Amsterdam de campagne Veilig varen op het IJ gestart. Het IJ is bereikbaar vanuit de Amsterdamse grachten, het Amsterdam-Rijnkanaal, het IJmeer en de Noordzee en daarmee een druk bevaren vaarwater. Anders dan op de grachten, is het vaarwater er ruw en vol scheepvaartverkeer. Denk bijvoorbeeld aan de overstekende pontjes, grote binnenvaartschepen, rondvaartboten en cruiseschepen. Om veilig door deze drukte te varen, is kennis van de geldende vaarregels van belang. In dit filmpje vertelt havenbeambte Ronald over de vaarregels en waaróm ze belangrijk zijn.

Vanwege de drukte op het IJ is het Havenbedrijf Amsterdam de campagne Veilig varen op het IJ gestart. Het IJ is bereikbaar vanuit de Amsterdamse grachten, het Amsterdam-Rijnkanaal, het IJmeer en de Noordzee en daarmee een druk bevaren vaarwater. Anders dan op de grachten, is het vaarwater er ruw en vol scheepvaartverkeer. 

Denk bijvoorbeeld aan de overstekende pontjes, grote binnenvaartschepen, rondvaartboten en cruiseschepen. Om veilig door deze drukte te varen, is kennis van de geldende vaarregels van belang. In dit filmpje vertelt havenbeambte Ronald over de vaarregels en waaróm ze belangrijk zijn.

Bekijk de video:


Knooppunt Oranjesluizen

Wil je vanaf Amsterdam richting het Marker- en IJsselmeer, dan passeer je de Oranjesluizen bij Schellingwoude. Bekijk hier het knooppunt 1.8 Oranjesluizen bij Schellingwoude.


Goede, veilige vaart!

No items found.