Nieuwe serie over veiligheid op het water

publicatie:
14
-
11
-
2023
In de serie ‘Mag ik even aan boord kijken?’ wordt er op een laagdrempelige manier gesproken over veiligheid aan boord. Van spontane bootinspecties tot het advies wat te doen als je de geur van rotte eieren aan boord ruikt.

In de eerste aflevering spreekt Paul de Groot (HISWA-RECRON) met arts Henk Jans over de gevaren van het dodelijk H2S gas. Bij verkeerd gebruik van de accu’s kan zwavelwaterstof ontstaan. Een stof met de herkenbare geur van rotte eieren. Ruik je deze geur? Dan is het van belang dat je zo snel mogelijk van boord gaat. Bekijk onze infographic over H2S-gas voor meer informatie.

Verder bekijkt Steven Tolhuijs, met toestemming van de eigenaar, twee boten in de haven van Zeewolde. Hij controleert onder andere de motor en geeft verbetertips voor de veiligheid aan boord. Ondertussen luistert hij naar de (vaar)verhalen die loskomen bij de booteigenaren.

Bekijk de volledige aflevering 


‘Mag ik even aan boord kijken?’ is een serie gemaakt door Watersport-TV en wordt mede mogelijk gemaakt door HISWA-RECRONhet WatersportverbondKeurmijnboot en Varen doe je Samen!.

No items found.