QR-code bij bruggen en sluizen provincie Noord-Holland

publicatie:
02
-
05
-
2024
‍Vanaf half mei zijn de openingstijden en de contactinformatie van bruggen en sluizen op informatieborden met QR-code te vinden. Dit geldt voor alle objecten in beheer van provincie Noord-Holland.

Dit voorjaar bleek dat de informatie op veel van de informatieborden is verouderd. Met name de contactinformatie is gewijzigd, omdat de provincie overgaat op centrale brugbediening.

Door aan het begin van het nieuwe vaarseizoen informatieborden met een QR-code te plaatsen, is de informatie ter plaatse nu weer correct en bovendien voortaan makkelijker te actualiseren. Schippers en recreanten komen via de QR-code direct bij de juiste informatie terecht.

Vaarweginformatie

De QR-code leidt naar vaarweginformatie.nl van Rijkswaterstaat. Onder het kopje ‘identificatie’ staan de belangrijkste kenmerken van de brug of sluis. Bij ‘berichten’ worden werkzaamheden aangekondigd.

Op een breed scherm, zoals een computer en tablet, staat de informatie per brug onder elkaar. Op een smartphone wordt dit zichtbaar door het aanklikken van een uitklapmenu rechtsboven in het scherm.

Routeadvies op maat

Voor schippers die automatisch routeadvies willen ontvangen, raadt de provincie Noord-Holland aan om gebruik te maken van een digitale vaargids. Daarmee worden storingen gemeld en kun je automatische openingsverzoeken indienen voor een vlotte doorvaart. Ook ontstaat sneller een konvooi van schippers, dat in één keer de brug kan passeren. Lees meer over de Blauwe Golf op de website van provincie Noord-Holland.

Goede, veilige vaart!