Rijkswaterstaat sluit steigers in IJmuiden en Marken

publicatie:
26
-
06
-
2019
Rijkswaterstaat sluit om veiligheidsredenen verschillende steigers af, die in gebruik zijn bij receratievaart. Het betreft een steiger in de haven Nes (bij Marken) en een steiger bij de Middensluis in IJmuiden (zuidoostzijde). Vanwege de staat van de constructie is het niet meer verantwoord de steigers te betreden. Door middel van verbodsborden worden gebruikers hierop geattendeerd. Het aanmeren van pleziervaartuigen blijft wel mogelijk, maar het betreden van de steigers niet. Rijkswaterstaat onderzoekt de komende periode de staat van de steigers om een besluit te kunnen nemen over het toekomstig gebruik.

Rijkswaterstaat sluit om veiligheidsredenen verschillende steigers af, die in gebruik zijn bij receratievaart. Het betreft een steiger in de haven Nes (bij Marken) en een steiger bij de Middensluis in IJmuiden (zuidoostzijde).

Wel aanmeren

Vanwege de staat van de constructie is het niet meer verantwoord de steigers te betreden. Door middel van verbodsborden worden gebruikers hierop geattendeerd. Het aanmeren van pleziervaartuigen blijft wel mogelijk, maar het betreden van de steigers niet. 

Rijkswaterstaat onderzoekt de komende periode de staat van de steigers om een besluit te kunnen nemen over het toekomstig gebruik.