Bekijk voor tips en vaarregels de brochure ‘Veilig het water op’

publicatie: 15-05-2020

Corona 

Varen doe je Samen! roept iedereen op de aanwijzingen van de Rijksoverheid op te volgen, ook als je gaat varen of aan de boot gaat werken. Let goed op jezelf en op anderen, dit virus moeten we ook samen overwinnen!

Er is mooi weer op komst en voor veel mensen gaat het recreatie vaarseizoen weer beginnen. Dat betekent dat het druk kan worden op het water. Houd er ook rekening mee dat de beroepsvaart het hele jaar door vaart.

Veilig het water op

In de gratis brochure ‘Veilig het water op – Vaarregels recreatie- en beroepsvaart’ hebben we een overzicht van de belangrijkste vaarregels en veel handige tips en verzameld. Je leest er informatie over het passeren van sluizen en bruggen en de betekenis van verkeerstekens en betonning. Ook vind je in de brochure een overzichtskaart met scheepvaartreglementen.

Voor beroeps- en recreatievaart

De tips in de brochure zijn zowel bedoeld voor de beroepsvaart als voor de recreatievaart. Voor beide groepen vaarweggebruikers is het handig om deze tips te lezen, zodat je weet wat je van elkaar kunt verwachten. Je leest onder meer over reisvoorbereiding, zien en gezien worden, marifoongebruik, elkaar passeren en natuurlijk veilig samen varen. 

Onderstaand een voorbeeld van een overzicht van verkeerstekens die je in de brochure kunt vinden. Bekijk en download de gratis brochure (pdf) ‘Veilig het water op – Vaarregels recreatie- en beroepsvaart’. Kijk voor meer brochures en folders op de pagina ‘Brochures’. 

Download de brochure Veilig het water op!


Knooppunten

Uw browser ondersteunt helaas geen dynamische kaarten.
© 2021 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |