Bereid je onderwaterschip voor op het nieuwe seizoen

publicatie:
19
-
03
-
2019
Gaat jouw boot binnenkort weer te water? Kijk (op de kant) nog eens goed naar je onderwaterschip en denk na over de juiste aanpak voor het komende vaarseizoen.

Kan je antifouling nog een seizoen mee? Of is het nu tijd voor een alternatieve, minder milieubelastende aanpak?

Antifouling

Veel watersporters gebruiken antifouling als onderwaterverf. Wat niet iedereen zich beseft is dat antifouling koper of zink bevat en giftig is voor mensen, dieren en planten. Als je vooral in zoet water vaart, kun je waarschijnlijk prima toe met milieuvriendelijke alternatieven, zoals een harde non-stick coating die je schoon kunt borstelen of spuiten. 

Bekijk de informatiepagina over antifouling met meer informatie

Bootonderhoud: milieuvriendelijke alternatieven voor antifouling

Er komen steeds meer milieuvriendelijke alternatieven voor antifouling op de markt. Dit jaar zullen deze alternatieven worden getest op zoet en zout water door de HISWA en onderling vergeleken. Op onze website hebben we een overzicht van alternatieven gepubliceerd. In onderstaande video worden ze ook nog eens op een rijtje gezet.

Voorkom vervuiling in jouw kielzog

Samen met Milieu Centraal en HISWA hebben we onderstaande infographic ‘Voorkom vervuiling in jouw kielzog’ ontwikkeld met een aantal tips. Bezoek voor uitgebreide informatie, de regels en meer tips onze uitgebreide pagina over antifouling.