Update voor lijst toegestane antifoulings en onderwaterverven

publicatie:
01
-
02
-
2023
Er is een nieuwe lijst met toegestane antifoulings en onderwaterverven inclusief registratienummer en vervaldatum gepubliceerd op onze informatiepagina’s over antifouling. Bekijk de lijst hier!

Er is een nieuwe lijst met toegestane antifoulings en onderwaterverven inclusief registratienummer en vervaldatum gepubliceerd op onze informatiepagina’s over antifouling. De lijst betreft de middelen die bedoeld zijn voor niet-professioneel gebruik.

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB) bepaalt welke middelen toegestaan zijn. Ten opzichte van de vorige lijst is er een nieuw middelen aan de lijst toegevoegd. Wie andere middelen dan op deze lijst gebruikt is in overtreding en riskeert een boete.

Informatie antifouling

Het is dus van belang je goed te laten informeren als je nieuwe antifouling op je onderwaterschip wilt aanbrengen. Lees ook zeker deze tips voor het gebruik van antifouling en bekijk de alternatieven voor antifouling. Ook willen we graag meer weten over hoe je antifouling gebruikt; wil je daarom de enquête antifouling invullen?

Bekijk de nieuwe lijst toegelaten antifoulings  (versie 31-1-2023) voor niet-professioneel gebruik of ga direct naar de informatiepagina antifouling!