1.12 Ringvaart Haarlemmermeerpolder - Kagerplassen

publicatie:
31
-
03
-
2016

Waar: zuidkant van Haarlemmermeerpolder.
Dit scheepvaartknooppunt ligt eveneens op de provinciegrens van Zuid- en Noord-Holland. De vaargeul aan de noordzijde van de Kagerplassen loopt via het ’s-Gravenwater en komt uit op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder.

Het knooppunt is vrij ruim en overzichtelijk in westelijke richting van de Ringvaart (Hillegom - Haarlem), maar onoverzichtelijk voor het scheepvaartverkeer dat de Ringvaart in oostelijke (richting Amsterdam) wil opdraaien.
De verkeerssituatie is hier ingewikkeld, met een vrij varende veerpont en schepen die dit knooppunt gebruiken om te keren. De Ringvaart is hier onderdeel van de staandemastroute via Haarlem.

De beroepsvaart volgt voornamelijk het vaartraject Kagerplassen (vaargeul) - westelijke route Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Komend vanaf de Kagerplassen meldt de beroepsvaart zich bij de scheepswerf Royal Van Lent en geeft aan de Ringvaart op te draaien. Komende vanaf de Ringvaart uit de richting Amsterdam meldt de beroepsvaart zich voor de Kaagpont op marifoonkanaal 10 en geeft de gewenste vaarrichting aan.

  • Let goed op, kijk om u heen, ook achterom.
  • Minder zo nodig vaart.
  • Vaar een duidelijke koers.
  • Luister uit op marifoonkanaal 10.

Zie ook: Wateralmanak 2, Ringvaart van de Haarlemmermeer.

No items found.