VDJS- partners uitgelicht: KNRM

publicatie:
01
-
05
-
2017
‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner uit. Deze week: KNRM.

Partner van ‘Varen doe je Samen!’ uitgelicht: 

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)

‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner uit. Deze week: KNRM.


De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) redt ieder jaar meer dan 3.500 mensen op zee. Snel, professioneel en kosteloos worden zij aan wal gebracht. Dit doet de KNRM met haar landelijk netwerk van 45 reddingstations met 1.300 professioneel opgeleide vrijwilligers. Zij komen meer dan 2.000 keer per jaar in actie. Grotendeels voor watersporters.

Als maatschappelijke organisatie wil KNRM bijdragen aan een veilig recreatief en beroepsmatig gebruik van het water. Door aandacht te besteden aan preventie, wil de KNRM verdrinking, verwonding, materiaalschade en ongerief bij de waterrecreant voorkomen. De KNRM hanteert als uitgangspunt bij haar preventieprogramma: veilig uit, veilig thuis!

Met preventie wil de KNRM gedragsverandering bewerkstelligen bij de waterrecreant. De KNRM constateert dat de waterrecreant in bepaalde situaties gedrag vertoont dat gevaren en risico’s met zich meebrengt. Daarom richt de KNRM zich met haar preventieprogramma op het bewust worden en het begrijpen van de gevaren en risico’s behorend bij dat gedrag. De KNRM hoopt dat de waterrecreant vervolgens nieuw, gewenst gedrag laat zien, waardoor gevaren en risico’s worden gereduceerd. Het preventieprogramma wordt opgesteld met inbreng van experts binnen de waterrecreatie, ketenpartners en andere samenwerkingspartners. Door krachten te bundelen wordt er meer effect bereikt.

De KNRM stelt dan ook haar brede kennis en ervaring ter beschikking aan ‘Varen doe je Samen!’. De blijvende samenwerking met ‘Varen doe je Samen!’ is belangrijk om krachten te bundelen en het bereik van de boodschap zo groot mogelijk te maken.

Via de website van de KNRM www.knrm.nl vind je veel informatie over de laatste reddingsacties, nieuws updates en meer.

Het is altijd leerzaam om reddingsacties van de KNRM eens door te nemen en te kijken waar en waarom het fout ging.Op de website vind je een kader m.b.t. preventie en veiligheid (Klik HIER) met o.a. veel informatie over de KNRM-Helpt App. 

Deze App helpt je om je vaartocht goed voor te bereiden, en je kunt via de App makkelijk hulp inroepen op het water. De moeite waard om te downloaden, zeker als je vaker op ruim water vaart. Lees HIER alles over de KNRM-Helpt App.

Je kunt de KNRM ook volgen via diverse social mediakanalen.O.a. op Twitter via @KNRM en via Facebook op @KNRM1824. Ook worden er via vele lokale afdelingen van de KNRM social mediakanalen actief onderhouden. Heel handig voor updates en actueel nieuws.

De KNRM is een vrijwilligersorganisatie en draait volledig op donaties. Draag je de KNRM een warm hart toe, wordt dan donateur. 

No items found.