VDJS- partners uitgelicht: Sportvisserij Nederland

publicatie:
08
-
05
-
2017
‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner uit. Deze week: Sportvisserij Nederland.

Partner van ‘Varen doe je Samen!’ uitgelicht: 

Sportvisserij Nederland

‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner uit. Deze week: Sportvisserij Nederland.


Sportvissen is een immens populaire buitenactiviteit. Onder de 550.000 leden van Sportvisserij Nederland bevinden zich tienduizendensportvissers die met een visboot het water op gaan. Zowel op het zoete als het zoute water, en met eenvoudige maar ook luxe uitgeruste visboten. Steeds meersportvissers hebben hun boot op de trailer staan en rijden graag naar rivieren, meren en kanalen voor nieuwe visstekken, mooie vangsten en fantastische belevingen. Om dit op een verantwoorde en plezierige manier te kunnen doen vinden zij het belangrijk om als partner in ‘Varen doe je samen!’ sportvissers te informeren over veiligheidsaspecten op het water.

Sportvisserij Nederland is al jaren actief in ‘Varen doe je samen!’. Ze vragen regelmatig aandacht bij hun leden voor veiligheid en het gewenste gedrag op het water in relatie tot andere vaarweggebruikers, onder meer via Het Visblad, het sportvismagazine van hun leden.

Ook voor de komende jaren zal Sportvisserij Nederland bijhaar varende leden blijvend aandacht vragen voor een veilig gebruik van de vaarwegen, zodat men op een ontspannen manier van onze mooie (onder)waternatuur kan blijven genieten.

Via de website www.sportvisserijnederland.nl vind je enorm veel informatie over sportvissen, en ook over de aspecten die gaan over veiligheid op het water.

Zo is Sportvisserij Nederland met verschillende partners betrokken bij de problematiek m.b.t. waterplanten. Lees HIER welke rol Sportvisserij Nederland vervult bij het oplossen van de waterplantenproblematiek. 

Ook is zij actief op het gebied van milieu. Zo probeert Sportvisserij Nederland zoveel mogelijk alternatieven voor het gebruik van lood door sportvissers te ontwikkelen en zijn zij onderdeel van ‘Greendeal’. Lees HIER meer over loodvervangers.

Gebruik van een boot
De meerderheid blijft met beide voeten op het droge, terwijl ruim een derde de boot -weleens- gebruikt bij het vissen op de Nederlandse binnenwateren. Bootgebruikers gebruiken de boot gemiddeld 6,5 keer bij het vissen. Meestal vaart men met iemand mee, maar ruim een derde heeft zelf een boot, dan wel een visbootje (20%) dan wel een andere soort boot (15%). Een kwart wil ook nog weleens een boot huren om te gaan vissen. In het totaal hebben bijna 75.000 vissers de beschikking over een eigen visbootje.

Sportvisserij Nederland doet er alles aan om hun leden voorlichting te geven m.b.t. het veilig gebruiken van de vaarwateren. Op de website van VDJS vind je alle vaarregels en tip & tricks om je voor te bereiden op een veilige vaart.

Je kunt Sportvisserij Nederland ook vinden via diverse social mediakanalen. O.a. op Twitter via @SportvisserijNL en op Facebook en YouTube.

Goede vaart en vangst!

No items found.