VDJS-partners uitgelicht: Watersportverbond

publicatie:
01
-
02
-
2017
‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner eruit. Deze week: Het Watersportverbond.

Partner van ‘Varen doe je Samen!’ uitgelicht: 

Watersportverbond

‘Varen doe je Samen!’ is een convenant van 14 verschillende partners over veiligheid op het water, vooral waar recreatie- en beroepsvaart elkaar tegenkomen. Omdat onze partners een schat aan informatie bezitten over veiligheid en preventie op het water, lichten wij de komende weken steeds een partner uit. Deze week: Het Watersportverbond.


Voor meer dan 440 aangesloten watersportorganisaties en circa 90.000 leden vertegenwoordigt het Watersportverbond al meer dan 125 jaar de watersport in Nederland.

Het Watersportverbond heeft 2 verschillende websites, een voor de watersporter, te weten www.watersporters.nl  en een voor watersportverenigingen, bestuurders en meer beleidsmatige zaken, te weten www.watersportverbond.nl

Het Watersportverbond geeft actief voorlichting, en verzorgt opleidingen, kaderopleidingen en examens. Een belangrijk aspect is het vergroten van het veiligheidsbewustzijn bij watersporters. Het Watersportverbond participeert in uiteenlopende projecten en samenwerkingsverbanden zoals Veilig Sportklimaat van NOC*NSF, de Stichting Vamex, het CWO en ‘Varen doe je Samen!’.

Het Watersportverbond kan steunen op de inzet van vele vrijwilligers, die vanaf het begin van ‘Varen doe je Samen!’ jaarlijks inhoudelijk de knooppuntenboekjes checken. Via de aangesloten verenigingen wordt er veel voorlichting gegeven op locatie. Dit gebeurt door vrijwilligers/ambassadeurs van 'Varen doe je Samen!' en Watersportverbond.

Voor de watersporter is er veel over veiligheid op het water te vinden via www.watersporters.nl Hier vindt u per doelgroep, bijvoorbeeld zeiler, motorboot vaarder, kanovaarder of boarder enorm veel informatie over vaarwaters, reisvoorbereiding, navigatie, vaarregels, marifonie, beroepsvaart, varen in het buitenland en nog veel meer.

Voor de watersportverenigingen en bestuurders is er via www.watersportverbond.nl  veel informatie te vinden over actuele zaken mbt de toegankelijkheid van vaarwegen, regelgeving voor verenigingen (Bijvoorbeeld veranderende BTW wetgeving) en natuur & milieu.

Ook is het Watersportverbond te vinden op diverse social media kanalen waar zij veel up to date informatie geven over actuele zaken mbt varen en watersport. Via Twitter @watersportNL en meer praktische vaarinformatie over bijvoorbeeld stremmingen via @vaarinformatie en via Facebook op ‘Watersportverbond’

Ook vindt u het Watersportverbond op hun Youtube kanaal met veel informatieve filmpjes over veiligheid op het water.

Vergeet u vooral niet om u aan te melden voor het gratis Watersportverbond Magazine via www.watersportverbondmagazine.nl

Al met al is het voor u als vaarweggebruiker zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de websites van het Watersportverbond!