Veilig het water op? Laat je reddingsvest keuren!

publicatie:
21
-
03
-
2024
Het vaar- en watersportseizoen staat weer voor de deur. Heb jij de reddingsvest al laten keuren? In de maand april kun je dit voordelig laten doen.

Een goed werkend reddingsvest is van levensbelang. Jaarlijks gebeuren er ongelukken omdat een reddingsvest niet werkt. Zorg ervoor dat je jouw reddingsvest(en) op tijd laat keuren door een erkend keuringsbedrijf voordat je dit jaar weer het water op gaat.

April is keuringsmaand

Het KNRM heeft daarom een keuringsactie gelanceerd. In april 2024 kun je jouw reddingsvest(en) voordelig keuren bij één van de deelnemende watersportwinkels voor € 35,-. Houd er rekening mee dat de keuring maximaal 3 weken kan duren.

Welk reddingsvest heb ik nodig?

Een reddingsvest is niet in elke situatie verplicht, toch wordt het dragen van reddingsvest of zwemvest (drijfhulpmiddel) sterk aangeraden. Ook wanneer je gaat suppen, kajakken of wedstrijdzeilen. Tegenwoordig zijn er genoeg verschillende vesten die je zowel bewegingsruimte als veel drijfvermogen geven. Kijk op de website van de KNRM welk vest bij jouw het beste past.

Veilig het water op doe je met een werkend reddingsvest.

Goede, veilige vaart!