Vrijwilligers en ambassadeurs zijn een belangrijke basis voor 'Varen doe je Samen!'

publicatie:
02
-
12
-
2016
Ook in het winterseizoen zijn we druk bezig met het actief voorlichting geven over veilig varen. De vrijwilligers en ambassadeurs vormen een belangrijke basis voor het project 'Varen doe je Samen!'.

Ook in het winterseizoen zijn we druk bezig met het actief voorlichting geven over veilig varen. De vrijwilligers en ambassadeurs vormen een belangrijke basis voor het project 'Varen doe je Samen!'. 

Op 24 november heeft een vrijwilligersmiddag plaatsgevonden voor de nieuw aangemelde vrijwilligers. De vrijwilligersbijeenkomst was specifiek georganiseerd voor de mensen die 'Varen doe je Samen!' (VDJS) gaan vertegenwoordigen op locatie. Vragen als wat kan project 'Varen doe je Samen!' betekenen? en wat kan jij hierin betekenen als vrijwilliger? stonden centraal. Tijdens de bijeenkomst heeft 'Varen doe je Samen!' veel informatie gegeven en er is ook onderling informatie uitgewisseld. Verder bestond de middag uit een kennismaking met de organisatie, met mede vrijwilligers en een aantal ambassadeurs van 'Varen doe je Samen!', het uitwisselen van informatie en een opfriscursus Vaarbewijs.

Het doel is om de VDJS-informatie op een eenduidige manier te gebruiken en uit te dragen. 'Varen doe je Samen!' is een project van, voor en door de partners en versterkt elkaar in de samenwerking, voornamelijk op gebied van communicatie, naar een groter veiligheidsbewustzijn op het vaarwater. VDJS biedt uiteenlopende informatie zoals brochures, feiten, cijfers, factsheets, e.d. (of heeft die in de loop der tijd beschikbaar). M.b.t. de presentaties, die we op locatie geven, hebben we een aantal onderwerpen/brochures die we in een PowerPoint hebben omgezet. Ook zijn er voorlichtingsfilmpjes beschikbaar. Het is belangrijk een juiste mix van informatie aan te bieden, passend bij de aanvraag en natuurlijk passend bij het doel van het project 'Varen doe je Samen!': het vergroten van het veiligheidsbewustzijn.

Wil je vrijwilliger worden? Meer informatie is te vinden op onze vrijwilligers pagina

Wil je speciale aandacht aan veilig varen besteden tijdens bijvoorbeeld een open dag, workshop of thema-avond? ‘Varen doe je Samen!’ verzorgt graag een presentatie waarin de diverse aspecten aansprekend en goed aan bod en in beeld komen.
Je kunt hier een presentatie aanvragen.