Blauwe Vlaggen 2020 op afstand toegekend

publicatie:
11
-
05
-
2020
De nationale jury en internationale jury heeft dit jaar 182 aanvragen voor certificering in 2020 behandeld. “Het is ons een groot genoegen aan te kondigen dat alle aanvragen (voor zowel stranden als jachthavens) door deze jury's zijn omgezet in een Blauwe Vlag certificering 2020” aldus de jury op de website.

Ieder jaar is er in mei een landelijke uitreikingsceremonie van de Blauwe Vlag, het keurmerk voor duurzame jachthavens en stranden. Helaas gooit de Corona-crisis dit jaar roet in het eten en was er geen feestelijk uitreikingsmoment dit jaar. Deze zou op 7 mei hebben plaatsgevonden in de Hanzehaven in Elburg.

182 Blauwe Vlaggen

Dit wil niet zeggen dat er geen Blauwe Vlag-certificeringen plaatsvinden. De nationale jury en internationale jury heeft dit jaar 182 aanvragen voor certificering in 2020 behandeld. “Het is ons een groot genoegen aan te kondigen dat alle aanvragen (voor zowel stranden als jachthavens) door deze jury's zijn omgezet in een Blauwe Vlag certificering 2020” aldus de jury op de website.

Vijf nieuwe certificeringen

Onder de jachthavens zijn vijf nieuwe Blauwe Vlag certificeringen, van noord naar zuid zijn dat: Jachthaven Havenkwartier Blauwestad in Groningen; Jachthaven WSV Lelystad in Lelystad; Jachthaven de Haarlemsche Jachtclub; Jachthaven Van Dusseldorp in Loosdrecht; Jachthaven De Batterij in Willemstad (N-Br).

Groene Wimpel

Onder de Blauwe Vlag gecertificeerde jachthavens zijn er 25 jachthavens met een Groene Wimpel. Dit zijn jachthavens die extra inspanningen leveren op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Jachthaven Katwijk mag vanaf dit jaar ook de Groene Wimpel voeren. Alle Blauwe Vlag locaties zijn te vinden op www.blauwevlag.nl

Over de Blauwe Vlag

Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens. De Blauwe Vlag is een initiatief van FEE (Foundation for Environmental Education). FEE is een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties uit inmiddels 59 landen die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting. Voor Nederland heeft IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) zitting in FEE. De Stichting KMVK voert voor IVN de Nederlandse Blauwe Vlag campagne.

(Foto boven: Blauwe Vlag)