Checklist: wat neem je mee aan boord?

publicatie:
11
-
07
-
2024
Een goede reis begint bij een goede vaaruitrusting. Gebruik de gratis checklist om je veiligheids-, navigatie- en vaaruitrusting te controleren voordat je gaat varen.

Wat er aan boord aanwezig moet zijn, hangt van het soort boot en het type vaarwater af. Daarom is er op de checklist een onderscheid gemaakt tussen een kajuit- en open boot. Het type vaarwater is verdeeld in binnenwater, ruim water en de zee. Er is gekozen om de checklist op te delen in drie categorieën:

  • (standaard) vaaruitrusting
  • veiligheidsuitrusting
  • navigatie-uitrusting

Alle drie de categorieën zijn noodzakelijk voor een goede en veilige vaart.

Let op dat de checklist dient als hulpmiddel. Het kan zijn dat jouw vaartuig misschien meer of net iets andere uitrusting nodig heeft dan op de lijst staat. De checklist is bedoeld ter ondersteuning voor het nalopen van de vaaruitrusting. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor de juiste uitrusting op je vaartuig.

Download

De checklist is zowel in lichte als donkere variant beschikbaar. De lichte versie is het meest geschikt om uit te printen. Met een uitgeprinte versie kun je makkelijk aankruisen wat je aan boord hebt. Tip: gebruik potlood en gum zodat je de checklist kunt hergebruiken!