4.4b Knooppunt Heel/Linne

publicatie:
01
-
05
-
2023
Op deze pagina beschrijven we knooppunt 4.4b, de Maas in de omgeving van sluizen Heel en Linne. Lees de informatie in onderstaande knooppuntbeschrijving goed door of bekijk de video.

Video Knooppunt 4.4b Heel/Linne


Lees de knooppuntinformatie

Bij het knooppunt 4.4b komen het Lateraalkanaal Linne-Buggenum en de Maas bij elkaar. Dit is een druk scheepvaartknooppunt. We behandelen in dit knooppunt vier vaarlijnen.

1. Varende in de afvaart bestemming sluis Linne

Vaar je op de Maas in de afvaart en ben je bestemd voor sluis Linne, houd dan zoveel mogelijk stuurboordwal. Je komt dan vanzelf bij de sluis uit. Houd rekening met kruisende vaart die van en naar sluis Heel varen. Grote scheppen hebben de ruimte nodig en hebben voorrang.

2. Varende in de afvaart bestemming sluis Heel

Vaar je op de Maas in de afvaart en ben je bestemd voor sluis Heel, houd dan stuurboordwal totdat je de middenpier nadert. Om bij sluis Heel te komen, moet je de middenpier aan bakboord passeren. Let wel goed op: steek pas over als je zeker weet dat dit veilig kan. Er kan uitvaart uit het toeleidingkanaal van sluis Linne komen. Laat beroepsvaart voor gaan en steek altijd achter de beroepsvaart over. Boven sluis Heel is over stuurboord een laag remmingwerk waar recreatievaart kan afmeren en zich kan melden via de meldknoppen.

3. Varende in de opvaart vanuit sluis Linne

Als je uit sluis Linne komt dan passeer je in de opvaart over stuurboord afmeerpalen waar schepen kunnen afmeren of vertrekken. Kijk regelmatig achterom en om je heen. Let goed op kruisende vaart die van en naar sluis Heel vaart als je voorbij de middenpier oversteekt. Aan stuurboordzijde kom je bij een kade waar grote schepen kunnen aanmeren of wegvaren. Hier is een auto afzetplaats voor binnenschepen. Hou hier rekening mee. Gelijk na die kade is de uitvaart van het toeleidingkanaal Linne. Blijf in de opvaart aan stuurboordzijde varen.

4. Komende vanuit Sluis Heel richting Sluis Linne

Vaar je in de opvaart vanuit sluis Heel en wil je richting Sluis Linne, dan moet je de invaart Linne eerst openvaren alvorens je gaat oversteken om de invaart in te varen. Grote schepen hebben voorrang, passeer hen altijd achterlangs. Volg vervolgens de stuurboordwal in de afvaart richting sluis Linne.

Bekijk ook knooppunt 4.4a Maasbracht.

No items found.