No items found.
No items found.

Einde hoogtebeperking: afronding werkzaamheden N99 Kooybrug

publicatie:
12
-
03
-
2024
Rijkswaterstaat rondt in maart 2024 de kleine werkzaamheden af aan de Kooybrug in de N99 bij Den Helder. Na afronding heeft wegverkeer en scheepvaart voorlopig geen last meer van hinder of stremmingen.

Een laatste uitvoering is een versmalling van het wegdek, die tussen 25 en 27 maart wordt uitgevoerd. De grote renovatiewerkzaamheden worden nog opnieuw ingepland.

De Kooybrug, die dateert uit 1989, is toe aan een renovatie. In oktober 2023 werden de grote renovatiewerkzaamheden uitgesteld wegens zorgen over de bereikbaarheid van de regio. Om de veiligheid van weg- en scheepvaartgebruikers te garanderen konden bepaalde werkzaamheden tussentijds niet worden uitgesteld. Deze werkzaamheden worden in maart afgerond.

Werkzaamheden tot nu toe

De werkzaamheden die van november 2023 tot nu hebben plaatsgevonden kon Rijkswaterstaat uitvoeren zonder noemenswaardige hinder. Zo zijn de wachtplaatsvoorzieningen voor scheepvaart en de remmingswerken van de brug vervangen. Is de scheurvorming aan het brugdek en betonschade aan de onderkant van de brug gerepareerd. Ook is graffiti verwijderd en zijn kleine onderdelen zoals leuningen van de trapopgang en toegangsdeuren van de middenpijler en de kelder van de brug vervangen en gerenoveerd.

Einde hoogtebeperking

Met de afronding van deze werkzaamheden is de hoogtebeperking, voor scheepvaart hoger dan 8,3 m, niet meer van kracht. Bediening van de brug is weer conform normale tijden. Rijkswaterstaat heeft de scheepvaart geïnformeerd en de borden langs het kanaal weggehaald.

Grote renovatiewerkzaamheden

Rijkswaterstaat is in samenwerking met aannemer VolkerWessels op zoek naar een nieuwe planning voor de grote renovatiewerkzaamheden. Dit gebeurt in afstemming met de provincie, gemeenten en ProRail. Er worden scenario’s onderzocht waarbij verschillende factoren worden meegenomen zoals de bereikbaarheid van de regio, het vaarseizoen en de urgentie van de renovatie om veiligheid van weg- en scheepvaartgebruikers te garanderen.

Goed voorbereid de (vaar)weg op

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers en vaarweggebruiker hun reis goed voor te bereiden. Dit kan via de routeplanners op en vaarweginformatie.nl en door gebruik te maken van actuele navigatiesystemen. Meer informatie over de brug is te vinden op de projectpagina Kooybrug.

Goede, veilige vaart!

No items found.