Bereid je voor met de video’s van Varen doe je Samen!

publicatie:
23
-
04
-
2023
Het vaarseizoen staat voor de deur! Het moment om je voor te bereiden met de video's van Varen doe je Samen! Zo geniet je optimaal en onbezorgd van je mooie vaartochten. Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal!

Veiligheidscampagne Varen doe je Samen! heeft diverse video’s die je helpen bij een goede reisvoorbereiding. Op het volledig opnieuw ingerichte YouTube-kanaal van Varen doe je Samen! vind je overzichtelijke playlists met diverse video’s. 

Webinars

Via de playlist op het YouTubekanaal en op www.vdjs.nl/webinars kun je alle webinars vinden die Varen doe je Samen! de afgelopen jaren heeft georganiseerd. Daarbij komen allerlei onderwerpen aan de orde. Zo is er een tweedelig webinar over Marifoongebruik, met informatie over de regels en tips handige praktijktips. Speciaal ook voor mensen die twijfelen om de marifoon te gebruiken! Andere interessante onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere ‘Goede reisvoorbereiding’, ‘Vaar mee met de Binnenvaart’ en tips voor varen in konvooi of door het centrum van Amsterdam.

Knooppuntvideo’s

De knooppunten waarin in het begin de basis van de campagne Varen doe je Samen! In samenwerking met de partners zijn de afgelopen jaren ruim honderd belangrijke, drukke vaarwegknooppunten in kaart gebracht. Op de website van ‘Varen doe je Samen!’ is een beschrijving, inclusief overzichtskaart en een adviesroute voor de recreatievaart om het knooppunt op een veilige en vlotte manier te passeren, te vinden. Je kunt ze bekijken via www.vdjs.nl/knooppunten

Afgelopen jaar is de knooppuntinformatie uitgebreid met knooppuntvideo’s. Met de uitbreiding van de dronevideo’s krijgen de vaarweggebruikers vanaf een hoger perspectief een overzichtelijk beeld van de vaarweg en het knooppunt dat ze gaan passeren. Direct naar de playlist met knooppuntvideo’s.

Nog veel meer te zien!

Naast deze video’s is er nog veel meer te zien op het YouTube-kanaal van Varen doe je Samen! Handige tips, bijvoorbeeld voor het veilig passeren van een brug of sluis of het varen in konvooi. Ook doen we verslag van ‘VDJS on Tour’ varen we mee met handhavers van de politie, provincie en Rijkswaterstaat. Ook zij hebben vele handige tips voor veilige vaartochten!

Dit jaar  wordt het aanbod nog verder uitgebreid, dus abonneer je direct om niets te missen!