Politie kondigt extra controles op dragen reddingsvest aan

publicatie:
30
-
09
-
2019
De Landelijke Eenheid van de politie gaat de komende tijd extra letten op het dragen van reddingsvesten bij werkzaamheden aan dek van schepen. De afdeling Zuidwest constateerde donderdag 19 september tijdens een surveillance in de haven van Vlissingen dat regelmatig geen reddingsvest werd gedragen, ook al was het schip in kwestie niet voorzien van een reling of verschansing.

De Landelijke Eenheid van de politie gaat de komende tijd extra letten op het dragen van reddingsvesten bij werkzaamheden aan dek van schepen. 

Surveillance

De afdeling Zuidwest constateerde donderdag 19 september tijdens een surveillance in de haven van Vlissingen dat regelmatig geen reddingsvest werd gedragen, ook al was het schip in kwestie niet voorzien van een reling of verschansing. 

Bij de controle werd één keer proces-verbaal opgemaakt, maar de politie laat weten de komende tijd vaker te gaan optreden. ‘De overlevingskans bij het overboord vallen wordt namelijk aanzienlijk vergroot als er een reddingsvest wordt gedragen’, zo licht de politie toe. 

Lees meer

Een goed werkend reddingsvest kan het verschil zijn tussen leven en dood. Lees de brochure 'Werk veilig, draag uw reddingsvest' voor meer informatie:

werk-veilig-draag-uw-reddingsvest.pdf












(Via: Schuttevaer - Foto boven: Politie Landelijke Eenheid Zuidwest)