Rijkswaterstaat ontwikkelt App voor op het IJ

publicatie:
24
-
05
-
2022
Het wordt steeds drukker op het water. Niet alleen recreanten gaan met hun bootje op pad, maar ook beroepsvaart, cruiseschepen, veerpontjes en rondvaartboten varen op het IJ. Maar hoe zorg je ervoor dat zij niet in elkaars vaarwater terecht komen? Project Digitale Rivier van Rijkswaterstaat heeft hiervoor een app ontwikkeld en getest.

Het wordt steeds drukker op het water. Niet alleen recreanten gaan met hun bootje op pad, maar ook beroepsvaart, cruiseschepen, veerpontjes en rondvaartboten varen op het IJ. Maar hoe zorg je ervoor dat zij niet in elkaars vaarwater terecht komen? Project Digitale Rivier van Rijkswaterstaat heeft hiervoor een app ontwikkeld en getest. Hierdoor kunnen alle verschillende gebruikers samen veilig het water op. Reporter Elze van RWS onderzoekt hoe deze app werkt.

De wereld om ons heen digitaliseert in hoog tempo. Digitalisering verandert verwachtingen van gebruikers van het rivierengebied. Tegelijkertijd biedt digitalisering nieuwe mogelijkheden om onze taken steeds efficiënter en effectiever uit te voeren. Met de Digitale Rivier wil Rijkswaterstaat zich hierop voorbereiden. Door samen met partners en gebruikers te leren om experimenterend te innoveren.

In een periode van twee jaar zullen we tien à vijftien experimenten in het rivierengebied uitvoeren. Bijvoorbeeld het voorspellen van de waterdiepte voor de beroepsvaart. Of de informatievoorziening rond het gebruik en beheer van uiterwaarden.

Meer weten? Bekijk dan de website over de Digitale Rivier: https://www.digitalerivier.nl/

Meer weten over het Varen doe je Samen! knooppunt Oranjesluizen? Bekijk hier het knoopunt en de video met dronebeelden!
No items found.