Start vaarseizoen op Veiligheidsdag aan de Eem

publicatie:
10
-
04
-
2024
Op zaterdag 6 april 2024 organiseerde Varen doe je Samen! de Veiligheidsdag aan de Eem. Het was een mooi startsein voor het begin van het vaarseizoen.

De Veiligheidsdag werd in samenwerking georganiseerd met roeivereniging Hemus en provincie Utrecht. Rob van Muilekom, gedeputeerde bij provincie Utrecht, opende het programma van de dag.

Drukkere vaarwegen

De Eem is een drukke vaarroute die door de provincie Utrecht loopt. Naast binnenvaart maken ook recreatievaart, sporters en zwemmers er veel gebruik van.

De vaarwegen worden drukker met steeds meer verschillende soorten gebruikers op en langs het water. Daarom is het belangrijk dat mensen weten welke regels er op het water gelden. Zo kun je rekening met elkaar houden en kunnen ongelukken sneller worden voorkomen.

On Tour bij jou

Het vaarseizoen is pas net begonnen en Varen doe je Samen! zal ook dit jaar samen met haar partners door heel Nederland 'on Tour' gaan. Naast informatie over veilig varen op het water, zijn de Veiligheidsdagen een uitgelegen kans voor watersportverenigingen, jachthavens, verhuurders en handhaving in een specifiek vaargebied om onderling contact te leggen.

Komt VDJS! on Tour bij jou in de buurt langs? Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen. De volgende Veiligheidsdag staat gepland op dinsdag 23 april in de Biesbosch.

Goede, veilige vaart!

© Foto boven provincie Utrecht