‘Varen is pas echt genieten als iedereen ook weer veilig thuiskomt’

publicatie:
22
-
05
-
2023
‘Varen doe je Samen!’ on Tour is tijdens het Hemelvaartsweekeinde op vrijdag 19 mei in de Kop van Overijssel van start gegaan. De eerste dag is succesvol verlopen. Onder een stralende zon hebben ambassadeurs van Varen doe je Samen! diverse locaties aangedaan in de Kop van Overijssel. Handhavers van de Provincie Overijssel, Waterschap Drents Overijsselse Delta en de politie Oost-Nederland, die samenwerken onder het convenant Waterplan, hebben hierbij ondersteuning verleend.

Overijssel

De hele dag voeren drie boten van de politie en provincie Overijssel in het kader van ‘VDJS on Tour’ in de wateren tussen Giethoorn en Zwartsluis. Op onder meer het Zwarte Water, Beulakkerweide en de Belterweide werden vele tientallen gesprekken met waterrecreanten aangeknoopt en werd er voorlichting gegeven om het veiligheidsbewustzijn op het water te vergroten. Uiteraard kreeg ook iedereen een Vaarbewaarkaart mee.

VDJS on Tour

Tijdens de zomermaanden trekt ‘on Tour’ verder het land in. In samenwerking met de betrokken partners wordt er in de zomermaanden zowel vanaf de waterkant als op het water voorlichting over veilig varen gegeven en voorlichtingsmateriaal zoals de Vaarbewaarkaart, lokale knooppuntinformatie en de diverse brochures uitgedeeld aan vaarweggebruikers. Bekijk de overzichtskaart met de planning voor VDJS on Tour 2023.

Goede, veilige vaart!