‘Varen doe je Samen!’ on Tour gaat weer van start!

publicatie:
15
-
05
-
2023
‘Varen doe je Samen!’ (VDJS!) trekt ook in 2023 tijdens het vaarseizoen het land in. In samenwerking met de betrokken partners wordt er in de zomermaanden zowel vanaf de waterkant als op het water voorlichting over veilig varen gegeven met als doel het veiligheidsbewustzijn onder álle vaarweggebruikers te vergroten.

De tour van ‘Varen doe je Samen!’ start tijdens het Hemelvaartsweekeinde op vrijdag 19 mei in de Kop van Overijssel. Tijdens de zomermaanden trekt ‘on Tour’ verder het land in. Door ambassadeurs, vrijwilligers en stewards, en in nauwe samenwerking met de VDJS-partners, wordt er voorlichting gegeven en voorlichtingsmateriaal zoals de Vaarbewaarkaart, lokale knooppuntinformatie en de diverse brochures uitgedeeld aan vaarweggebruikers.

Derde jaar

Varen doe je Samen! gaat voor het derde jaar op rij ‘on Tour’. Het initiatief is de afgelopen jaren succesvol gebleken in het bereiken van een brede groep waterrecreanten, met name de groep die niet via de website, social media, beurzen, evenementen en verenigingsavonden bereikt wordt. Door fysiek op en aan het water aanwezig te zijn worden ook de nieuwe watersporters en ‘dagjesmensen’ bereikt.

On Tour

In samenwerking met de aangesloten partners zal Varen doe je Samen! komende zomer op de volgende plekken aanwezig zijn:

  • 19 mei: Kop van Overijssel (Friesland)
  • 3 juni: Biesbosch
  • Juni en augustus: Kagerplassen (diverse momenten en locaties)
  • 24 & 25 juni: Loosdrecht
  • 30 juni – 2 juli: Marinedagen Den Helder
  • 8 en 9 juli: Maasplassen
  • 21 juli: Haarlem
  • 22 & 23 juli: Friese Meren
  • 30 augustus - 3 september: Hiswa te Water, Bataviahaven Lelystad (Flevoland)

Kijk in onze agenda voor alle data en meer details.

Tijdens deze veiligheidsweekenden zullen onze ambassadeurs en vrijwilligers, samen met vertegenwoordigers van VDJS-partners voorlichting geven. Op de diverse plekken kunnen vaarweggebruikers direct vragen stellen aan medewerkers van bijvoorbeeld vaarwegbeheerders, politie, reddingsbrigade of de provincie. Lokale situaties zullen aan de hand van de VDJS-knooppunten worden toegelicht. Ook wordt er voorlichting over veilig varen, snelvaren, vaarregels en goede reisvoorbereiding gegeven. En voor alle vaarweggebruikers ligt er een stevige Vaarbewaarkaart -een spiekbriefje met belangrijke regels- klaar! De Vaarbewaarkaart wordt deze zomer ook door de ‘Stewards op de Sluizen’ uitgedeeld.