Nautische Publicaties van de Dienst der Hydrografie online

publicatie:
22
-
12
-
2021
De Dienst der Hydrografie maakt diverse nautische producten voor zeevarenden. Zoals zeekaarten en nautische boekwerken. De Dienst biedt u ook enkele nautische publicaties online aan.

De Dienst der Hydrografie maakt diverse nautische producten voor zeevarenden. Zoals zeekaarten en nautische boekwerken. De Dienst der Hydrografie biedt nu ook enkele nautische publicaties online aan.

Enkele nautische publicaties van de Dienst der Hydrografie zijn vanaf nu online te raadplegen en te downloaden vanaf www.hydro.nl. De HP7 Catalogus was daar al beschikbaar. Sinds kort is ook de HP2 Lichtenlijst van Nederland en Aangrenzend Gebied daar te vinden. Er worden geen papieren versies van deze publicaties meer uitgegeven van deze nautische publicaties. De online edities hebben als voordeel dat zij continu bijgewerkt beschikbaar zijn. Nieuwe versies worden aangekondigd per Bericht aan Zeevarenden (BaZ).

Deze publicaties zijn nu gratis beschikbaar voor iedereen. Een digitale  verschijningsvorm voldoet nog steeds aan de SOLAS-verplichting tot het aan boord beschikbaar hebben van officiële producten, waarbij een apart opgeslagen bestand of een print kan dienen als vereiste back-up.

Het is hiermee niet meer mogelijk om de HP2 en de HP7 aan te schaffen bij de kaartagenten van de Dienst der Hydrografie. Ga in plaats daarvan naar www.hydro.nl, en klik op Nautische producten, en vervolgens op Nautische publicaties.

Over de Dienst der Hydrografie

Zeevarenden hebben informatie nodig over vaarwegen, de zeebodem en gevaren onder water, zoals scheepswrakken. De Dienst der Hydrografie maakt hiervoor zeekaarten en nautische producten. En geeft Berichten aan Zeevarenden uit. Zo draagt deze marinedienst bij aan bescherming van de Nederlandse belangen op zee. En aan een veilige scheepvaart.