Waterstewards gaan recreanten in Haven Rotterdam helpen

publicatie:
03
-
05
-
2023
Sinds zaterdag 29 april zijn op de Nieuwe Maas in Rotterdam de waterstewards voor het eerst dit seizoen weer actief. Ze moeten de waterrecreant vanaf het water helpen aan relevante informatie. Het is de bedoeling dat de waterstewards op piekdagen van het watersportseizoen de haven een handje helpen met hun aanwezigheid.

Het Havenbedrijf heeft het team dit seizoen alvast voor acht dagen besteld. De rol van de watersteward wordt vervuld door leden van de Dordtse Reddingsbrigade die ook Vaarbewaarkaarten zullen uitdelen. De aanwezigheid van de watersteward past in het beleid van het Havenbedrijf om de aandacht voor de pleziervaart te vergroten nu het steeds drukker wordt op het water in het centrum van Rotterdam.

RHIBS

De waterstewards varen in rhibs van de reddingsbrigade op twee plaatsen: bij de monding van de Maashaven en bij de Van Brienenoordbrug. Ze spreken daar de varende recreant aan en verstrekken informatie door het uitdelen van voorlichtingsmateriaal aan alle vaart behalve beroepsvaart. De betrokken watersteward behoort te beschikken over kennis van relevante wet- en regelgeving; plaatselijke bekendheid.

Om te zorgen voor een goed reisvoorbereiding kan informatie worden bekeken op de webpagina www.portofrotterdam.com/nl/recreatievaart 

Foto boven: Marc Nolte