No items found.
No items found.

Bekijk de nautische informatieflyer over ‘Het Slijkgat’

publicatie:
17
-
07
-
2023
Het Slijkgat vormt samen met de Pampusgeul de enige bevaarbare vaargeul tussen de buitenhaven Stellendam en de Noordzee. De betonde vaargeul is circa 200 meter breed en wordt op diepte gehouden tot NAP -4.00 meter. In het midden van de vaargeul wordt een extra diepere geul onderhouden tot een diepte van NAP -5.50 meter.

Ondieptes

Bij windkracht 5 Beaufort (tussen 8.0 – 10.7 m/s) of hoger, uit zuidwestelijke, west tot noodwestelijke windrichtingen, in combinatie met het spuiregime van de Haringvlietsluiten, kunnen onverwachts ondieptes ontstaan in de vaargeul. Bij aflandige wind uit oostelijke hoek worden de waterstanden lager. Ondanks het baggeren kan door deze omstandigheden de betonning tijdelijk onbetrouwbaar overkomen. Wees hierop alert en vaar voorzichtig! Loop het Slijkgat vooral aan tijdens vloed en/of bij hoogwater.

Nautische informatie

Het marifoonkanaal van de vuurtoren Ouddorp is gewijzigd in marifoonkanaal VHF 87. Het nautisch beheer en Search en Rescue (SAR) taken ligt bij het Kustwachtcentrum Den Helder. Rijkswaterstaat heeft samen met het Havenbedrijf Rotterdam de zorg over het baggerwerk.

Ga je varen in dit gebied, bereid je dan goed voor en download de nautische informatieflyer over ‘Het Slijkgat’.

Nautische informatie Slijkgat


No items found.